Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Igy van . Tul sok a lehetöség de csak egy az ami tutira müködik . Hogyan válasszam ki a megfelelöt ?

Személyszerint én még a szervoban az elsö osztályban kezdek ( A B C stb ) de hiába beszélnek ha besem tudom azonositani amit irnak ( mondanak ) .Ez engem csak hátráltat de hogy nem visz elöre az biztos .

Igy van Gyula ! [#eljen]

000000000

olyan ajnározása folyik a szervonak,hogy az már elképesztö!annyira szerintem nem csucs hogy csak ez és mindenek felett!:)))

besirkyjh

Biztos hogy jok a szervok de hogy én valaha is megfogom-e tudni a gyakorlati különbséget azt nem tudom .
Félreértés ne essék nem haragszom senkire ( nem is tehetem )de de a " Dc szervo motoros vezérlés ( dühöngö ) " topick nem nekem szol .

Tiboron , nekem egyenlöre a mikrolépéses léptetömotor ami valamennyire tiszta és ezért használhato is , ugy hogy mig nemtalálok infot ( korrektet ) a szervokrol maradok a léptetömotornál .
[#nemtudom]

D.Laci

Másik topikban olvastam hogy te irtál egy DOS-os progit ami szervó mocit szabályoz PID-el.
Kezdésnek rakdbe annak a képletét, hátha folytatják. A tudásbázist.

svejk

"Ezeket látva szerintetek van-e kedvem a szervoval foglalkozni?"

Ne foglakozz a profikkal :)))
Ez a topic elejétől fogva döcögősen haladt.
Volt egy idő amikor azt hittem hogy van aki direkt hátráltatja, de ez talán nem volt igaz.
Aztán volt amikor nem is lehetett mindent megírni...

Mondanám menj át a Servo homokozóba (mert van ám olyan topic is :) )
De hát ott is csak mi vagyunk a fórumtársaid :))

Talán a servohoz kell egy kis elektronikai érdeklődés is, de ezt azért gondolom ezt sok elégedett servot használó fórumtárs meg tudná cáfolni.

jv7pu3a5p

Én pont ugyanígy érzek, teljes homály a szervó. Pont most gondoltam, hogy benézek ide és megnézem mit írogatnak a fórumlakók a DC szervo vezérlésről, de az utolsó pár hozzászólást elolvasva elgondolkodtam, hogy beleolvassak-e.

besirkyjh

Látod erröl beszélek hogy már kérdezni sem mernek sokan hátha kiderül hogy nagyon amatörök a szervozáshoz ( másban meg profik ) .
Azért mert valaki nem ir az még nem azt jelenti hogy nincs itt .Csak azt hogy nincs kedve irni valamiért .
Személyszerint nekem olyan 35 éve hobbym az elektronika sok minden nemjelent gondot ha meg gond van kérdezek .

000000000

Azért a servo sem olyan nagy feladat, veszel egy vezérlőt(Istváné;Gyík; A300)rákötöd a tápot, rákötöd a motort és az enkódert beállítassz egy pár paramétert, rá adod a Step-Dír jeleket és már megy is. A vezérlők gépkönyvében minden le van írva felhasznállói szinten. Csak addig misztikus, amíg az ember ki nem próbálja. Aztán, hogy tudja-e az egységugrás tesztet, az már egy más téma.

PSoft

Tudom,hogy vannak infók,jók és hasznosak,de...

Nem mindegy,hogy olvasóként(ha épp nincs konkrét kérdésed a témában)mennyi számodra"érdektelen"dolgot kell átolvasni,hogy megtaláld azt az egy-két mondatot ami info a számodra.

Eszembe jut öreg,volt kollegám egyik kedvenc mondata,mondása:
"A helyzet szignatúrája úgy kurdinál,ahogy a remanens preparál".

Van ennek valami értelme? Szerintem semmi,de k..va jól hangzik! :))((

besirkyjh

Tudom is meg nem is .
A gondom az hogy abban a felhasználásban amit én használok a szervo nem igazán képvisel értéket vagy keveset tudok a szervorol .Az hogy mi képvisel értéket nekem abboltevödik össze hogy mennyi befektetéssel és munkával érem el a célom .Ez már kicsit nem hobby , vagy mégis ?
[#nemtudom]

besirkyjh

Ez is igaz .

Nem tartom logikusnak , ahoz hogy valamiféle infot mazsolázzak ki egy topickbol állandoan kis pirosfejü és személyeskedö irásokat kell átolvasnom . Nem lehet kihagyni sem mert lehetnek benn szavak amik segitenek .  
[#confused]

ukcge40u

Ezért nem töröltettem a topikomból sem a vitát a gépszilárdsági problémából. Sok hasznos infó van abban a vitában is, amit nem kellene elveszejteni.
Tény, hogy mostanában több a vita, és kevesebb a jó információ. Például Szalai Kartács nem megy bele vitákba, leírja, amit tud, és kész.
Én nagyon becsülöm őt ezért. nem olyan szófosó, mint én.

iezx50gsm

Hát Varsányi Péter már egy jó ideje nem ír a fórumon...Szerintem kellenek a viták, persze a személyeskedés az más dolog...Engem pl. Varsányi Péter innovatív írásai kifejezetten motiválnak, és gondolom sokakat rajtamkívül. De Tibor45 úgyszintén a racionális és tárgyilagos hozzászólásaival.Persze másokat is lehetne említeni akik motorjai ennek a főrumnak ...Szerintem középütt az igasság melyből mindenki profitál.

000000000

csak tul bonyolultnak tűnik az ok fejtéseket halgatva,és kevésbé képzett hobbista,kicsit megriad tőle!:)))ja meg hát a Gyik...!:)))))

besirkyjh

Nagyon jolirod .
OLvastam eddig is és ezután is fogom a topic-ot .Az a problémám hogy ha kérdezek valamit 2-3 irással fentebb már teljesen másrol van szo ( a leirtakrol )és a kérdésem elvész akik késöbb jönnek 1-2 orával vissza kéne olvasniuk párszáz beirást hogy esetleg válaszoljanak a kérdésemre de látva hogy már megint megy a dühöngö inkább más topickban érvényeitik magukat .

Nekem meg válasz ? Semmi ?  
Nem is tudják hogy kérdeztem valamit .

Érted ugye ?
[#eljen]