Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Azokat hanyagolta, illetve egyszerűsítette azzal, hogy ráhagyott 50% hatásfok csökkenést, ha jól értem.

000000000

Mi az hogy kevés?? Sacc per kb. alapon?
Itt mindenki elveszítette a realitás érzékét?
A példában 1000N az előtolás irányú erő!!!
Egy ekkora állandó szerszám hajlító erő
elviseléshez legalább 8-10mm ++ maró kell.
És Ti keveslitek egy 10 mm-es szerszámnál
a 10 mm/s-os előtolást anyagban?
Ne vicceljünk már megint egymással, de majd az N-edik
fejezetben rátérhetek a valóságos forgácsolási
teljesítmény igények kiszámolására is, ami egy
külön tészta, egyelőre mellékhajtás méretezünk, nem főhajtást.

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/AC_servok_StepDir-esek/Motor_Selection_Program.exe" TARGET=_fnew>Ez egy jó progi...: Motor_Selection_Program.exe

Mi nem olyen gépet akarunk ami 10mm/sec-el "száguld"... számold olyanra amilyet a többség szeretné a gépét... mindennel... a progi segít(het)...

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/KOMPLETT_TESZT/6mm-es_sikbamaras.wmv" TARGET=_fnew>Na még egy példa... ez már 100mmsec felet jóval... mert ilyen is van....marásban...

... Tehát számoljuk az a marási sebességet legalább 100mm/secre...

Én mint köztudott nem bontom ketté a marási és szabad futási sebességeket... Tehát bármikor, bármeddig a fenntartható a szabad mozgási sebesség és erő akár marásban is...
A másik amiért így látom, hogy a vezérlő nem igazán tudja hogy marás van vagy szabad futás... azaz G0;G1 vagy más... csak léptetőjeleket (step) és dir jeleket kap...

s5f8tmfv3

Nehogymár Tiborba fojtsátok a szót!
Végre értem amit ír. Még csak az elején van.

bmejdz9nu

Dehogyis! Csak serkentjük! Olyat számoljon ami már léptetővel nem menne... mert ugye akkor minek vagyunk itt ebben a topikban?

svejk

Ez jó!!
Tibor45, ha elfogadod nyitunk ezeknek a számításaidnak egy külön rovatot, és megkérünk mindenkit hogy amíg nincs vége addig ne dumáljon bele.
(vagy majd a modik törlik a beleokoskodókat)
Ez egy nagyon hiánypótló lenne..

bmejdz9nu

Azt a progit nézted? amit linkeltem... szerintem nagyon jó... van hozzá egy PDF is valahol... de nem tutira kell...

És egyetértek veled!!! Ez lenne a jó és helyes!!!

bmejdz9nu

Be sem merek írni Tibor új topikjába...Micsoda megtiszteletetés!  
annyira komoly... és én csak hobbysta vagyok... most, hogy Tibor ezt írta: vége a homályosításnak... új korszak jön!

000000000

Pépter! Mostmár elég legyen a vagdalózó idióta
videóidból!
Szerinted ezeken a videókon 1 mázsa előtoló
erővel nyomod a hidad?
Kit érdekel, hogy játék forgácskeresztmetszet
mellett rohangálsz? Azt a csöpp eszedet vedd
már végre elő, vagy maradj most egy ideig csendben!
Valamint aki kevesli a példámban szereplő
hobby CNC gép 100 kp-os terhelését, akkor
rakjon már két cementes zsákot az otthoni
igazi aluvázás hídjára, és az összeroskadó valószínűleg maradó alakváltozást elszenvedő
gépecske-mechanikácska láttán majd tisztelni fog
100 N terhelőerőt is, nem hogy 1000-et.

svejk

El ne menjen a kedved, hiszen már topicod is van !!
Jó lesz a "Hajtástervezés okosan" cím?

bmejdz9nu

Számolni nem akarsz? Egy "közkívsánságos" szervós gépet?
Nem a 100kp kevés... a sebesség és nem tudjuk hogyan lesz ez megvalósítva... de ezt már írtam...  
Elkezdted... fejezd be... közkívánatra!

Az idóta videóim sajnos valóságos munkák voltak... mind a három... csak "280W-al" mert kicsi méretű a gépem...

x4rhew5r3

Olyan dezsvű érzésem van[#circling]
Tibor elkezdett valamit sokak okulására, és máris szét van zilálva, mindenki mondja a magáét. Bemutat egy módszert, amit eddig hiányolt a jónép.
Nem kellene megvárni, míg a végére ér? Majd ha kész lesz a módszer leírása, majd azt helyettesítsz be amit akarsz.

Aki elfogadja használja, aki nem fogadja el az nem használja. De ha nem, akkor vagy mutasson egy másikat, vagy hallgasson.  

És miért dezsavű? Valamikor én is belevágtam az avr programozásába, de belefulladt a lényeghez nem tartozó részletkérdésekbe...