Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Kb. erre gondoltam...  
De ha még nagyobb tömegű lenne az orsó... pl. egy 30-40mm átm. és netán 2 méteres...
Szóval... ha elnézegetem egy AC motor "mütyűrke" forgórészét... szóval...(igaz csak egy "250W"-ost szedtem szét...)

Szóval mikor mit mihez...  
Ha tovább vinnénk a dolgot a léptető motorról is megállapíthatnánk, hogy egy kész csoda :)
Pl. egészen kis fordulatokon az az "iszonyatos erő" :)

bmejdz9nu

Tegyél rá egy lézer diódát és egyszerűen tudsz szöghibát tesztelni... a falon :)
A szöghibából ki lehet számolni a kottyanást...
Ja és persze nem ez lesz a leggyengébb láncszem :) Nem az AC-ra gondolok... dehogy :) A mechanika...

x4rhew5r3

Azért vigyázz, mert a léptecsnél a tartónyomaték nem egyenlő az indítónyomatékkal.

bmejdz9nu

Megint valaki másra hivatkozol? Miért?
http://cnctar.hobbycnc.hu/csiki/" TARGET=_fnew>egnéztem Csiki könyvtárát... de még egyenlőre videókat nem tett fel... Biztos nagyon jó lett a gépe...

Előveszem a 8.osztályos tankönyveket :)  
Egyébként a tények... a valóság...a tesztek... próbáld ki... jó hobbysta leszel :)

bmejdz9nu

Ez még egy homály... azaz nem igazán végeztem léptetőkel "erő" teszteket...

De az ábrákon is látni... hogy az indítási szakaszt "mélyen" titkolják... (www.nanotec.de)

http://de.nanotec.com/images/graphik/162_neu.png" border=0>

Szalai György

Igaz.
De megértenem már sikerült egy rövid ideje.  
Ha valaki készített rá táblát, akkor inkább nem dolgoznék vele újra. Mert bennem is megvan az egészséges lustaság.
Jó, majd összehozom magam. Úgy látom a tárcsa DC meg a vasmentes forgórészű is csak engem érdekel.

000000000

"Megint valaki másra hivatkozol? Miért?"
Na vajon miért? Legyen ez a nap találós
kérdése számodra...:))) Ha estig nem jössz rá,
majd segítek.:))

bmejdz9nu

Egyébként a tegnapi AC kontra DC dologhoz... valami még nagyon fontos...

Az AC-val igenis "számolni" kell azaz már új DC szervómotorokat már nem lehet venni a "másodlagos" piacokon... elfogytak...
AC-k még vannak... és talán lesznek is...
Tehát hiába hasonlítjuk össze a 400W-os SanyoDenki DC-t az AC-val... mert DC-t már nem lehet beszerezni... AC-t viszont igen...

Tehát fejleszteni kell az AC vezérléseket és használni tudni őket... A lényeg az, hogy kicsit mások... mások a motorok felépítése...

HJózsi

Azért még nincs itt a világvége DC motor ügyben a "másodlagos" piacon ... ez a piac amúgy sem egy ellátórendszer, ahova a motorgyártók szállítanak, hanem egy bolhapiac, vagy ha tetszik zsibvásár, azaz ami éppen van az van ... semmire nincs garancia, hogy másnap is lesz, főleg motor ügyben...

svejk

Nálam kicsit zsákutca lett mert gyökereiben más vezérlő kell hozzá a nagyon kis induktivitás és nagy áramok miatt.

svejk

Javitva a m2-ek cm2-re, Psychobilly-ében is..
Kössz az észrevételt.
(Psychobilly, találhattál volna egyszerűbb nevet is :(( )

bmejdz9nu

Zustand: Gebraucht... tehát használt...

x4rhew5r3

Lehet hogy használt, de hát Te mondtad, hogy csapágy meg szénkefe, oszt' annyi.
Nagyon sokan vagyunk, akik a használtból (is) építkezünk, mert a pazarló vegyél-vegyél világban a használt és használhatónak is kell, hogy helye legyen:)

bmejdz9nu

Ok. de 450 Euroért egy használt (kicsi) 110W-os SanyoDenki...(+szállítás)... elég aránytalan...