Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ha kűdöl egyet átírom a Maccot arra ! [#circling]

sanka74

QickTime,asszem...nekem ez van fennt,pro codr-el kódoltam,de a VLC is lejátsza

svejk

Tudtam hogy ebbe belekapaszkodsz! :)
De hát ez az igazság...
Nem én írtam a programot :))))

Egy biztos, közkedvelt sokak által használt szoftver.  
És ez ellen nem tudsz semmit tenni, ha szidod, ha dícsérjük, ez így fog maradni.
Ezen a fórumon szerintem szélmalomharc szidni.

Mindenesetre az ellenfelet először jobb megismerni mint vaktában megtámadni.

sanka74

a hétvégén leszek otthon,akkor ellenőrzöm a kuplungot,bár meghúztam a két csavart.de megnézem.Az a vezték a motorhoz menő táp,arréb teszem.

svejk

A mach újabb verziói elvileg 100 kHz- esek.
Nálam valami 2,4GHz-es proci van 66kHz még stabil, a 100 már közel sem...
Az előbbi írásom alapján a 3-4 us impulzus és az ennyi szünet alapján lehet 100kHz.
Elképzelhető hogy valami komolyabb PC-nél ezek az impulzusok is szűkülnek és akkor valósabb lehet az ablakba írt szám is, de mondjuk a 0 akkor is értelmetlen.

s7manbs8

Akkor azzal megpróbálom , csak előbb le kell menteni valahogy.

s7manbs8

Mondjuk az a lényeg, hogy akárhogy állítjuk is be, meg akármivel használjuk, nem érdemes borotva élen táncolni, mert akkor előbb utóbb hiba a végeredményt, ezért jó ha tisztában vagyunk a határokkal és bőven azon belül maradunk, akkor nem nagyon érhet meglepetés erről az oldalról.

bmejdz9nu

[#smile]"szerintem szélmalomharc szidni." Én sem használom... jó kis WinPC-NC ... :)
Dehát a Mach, hogy "ingyenes" progi... tényleg verhetetlen :)

svejk

Hát azért nem ingyenes..Te csak egyenes pályákon mozogsz, oda elég az 1000 sor.
De egy 3D-hez már meg kell vennei a licence-t.
Bár az sem kifizethetetlen, sőt barátinak mondható.

s7manbs8

Nekem nincs a Machhal semmi bajom se, csak legfeljebb az a gond, hogy a 12 tengelyes vezérlőmet nem tudja kiszolgálni.

bmejdz9nu

No nem a "demo" Machra gondoltam....
Ugyebár míg a WinPC-NC Economy "keményen" harverkulcsos ... A Mach licence pedig "becsületkaszás" és akkor is csak a harmada... [#smile][#smile][#smile]

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.de/BIGLIA-4-Achs-Drehzentrum-B470YSM_W0QQitemZ230355314829QQcmdZViewItemQQptZIndustriemaschinen?hash=item35a23f288d&_trksid=p3286.c0.m14" TARGET=_fnew>Nekem ez nem gond :) Erre gyűjtök ... csak 150.000 Euro (41 millió Ft de olcsóbb mint az új :) ... és csak 4. tengelyes... így jó hozzá a WinPC-NC :)

sanka74

letöltöttem,a hétvégén kipróbálom.csak még nem tudom hogyan kell beállítani...

s7manbs8

Nem akartam magam felfedni, de te sem tudod, kié volt a legutóbbi 5-ös lottó  nyerő szelvénye, úgyhogy ettől én nem hatódtam meg... [#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

x4rhew5r3

Még az jutott eszembe, hogy az x és y nem lett így megnyúzva. A varrógép tesztet majd csináld meg a többi tengelyen is úgy, hogy a kézzel kb. akkora terhelést adsz neki, mint a Z terhelése. Ha azok nem hibáznak, akkor nem szerencsétlen Mach-ban kell keresni a hibát:)