Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

sanka74

Ja igen megáll azonnal.játszottam vele fel-le,kéziben mozgatva.

sanka74

Délután megpróbálom feltenni a videót,ha elmondanátok hogyan kell,akkor azt köszönöm.

x4rhew5r3

Igen, rosszul gondolod ha én helyesen gondolom. Az a 0.3mm leállás után tartósan megmarad?

Az igaz hogy felfele nagyobb nyomaték kell, de ha nem old le a gecko, akkor a hiba kisebb mint 128. Márpedig nem oldott le. Ha zavar lenne, akkor mindkét irányban hibázna. Ellenőrizd a kuplungot, lehet hogy az enged a nagyobb terhelés alatt.

svejk

Igen már jó pár embert megszivatott a mechanikai eltolódás, többek közt engem is.
Én azért nem zárnám ki teljesen a zavart/lépésvesztést csak egyik irányba sem.

000000000

Nagyon egyszerű, a videot feltöltöd a tárhelyre, jobb gombbal rá klikkelsz a nevére és a  "Hivatkozás címének másolása"-t választod,ballal egy klikk. Azután rá klikkelsz a Fórum elején az (URL)-re,OK, utána adsz egy nevet a videónak, OK, és klikk a "Mehet+-re.

x4rhew5r3

Igazad van, a zavar is lehet terhelésfüggő. Nagyobb áramok, aztán jön a csingilingi...
Meg a lefelé hiba fizikai nyomot hagy, a felfelé 1-2 tized a levegőben már nem annyira látványos:)

Nemes Mihály

Heló mindenkinek  én csak most olvasom ezt kis érdekességet.   Nálunk is vanak ilyenek , csak itt törik a szerszám. én a Z tengelyen most egy Quantom szervót haszálok, és arra jöttem rá hogy , a számítógépem generálja a hibát a machon keresztül , érdekes hogy ezt csak hébe hóba teszi , 20 30 mm is eltud mászni a Z- tengely ami ezért nem rossz :)  sajna  

1.6 proci nem bírja 45KHZ terhelést és időnként a Windfos megfogja egy kicsit ezért, a szervó vezérlő nem érzékeli a kiesést és lefagyás nélkül megy tovább csak egy kicsitt odéb :)
Szerintem nekem egy újj vezérlő gép kellene ,  lehett hogy ott is ez a gond.

000000000

Megmunkálás közbe jeleztesd ki a PC terhelését (Feladatkezelő)! Ha 100%-ra fut a CPU, akkor az a Kernel sebesség (Mach3-ban) túl sok!
Az Encoder vezetékezésed árnyékolt?

Nemes Mihály

válasz a vezeteékelés teljesen árnyékolt nem ott a baj. hanem a proci 97 98 % futt  egy 1.6 ez szép

x4rhew5r3

Az is érdekes lehet, hogy az enkódertől szimmertrikus, vagy aszimmetrkus a jelátvitel. Ha csak egy sima HEDS-es enkóder van, akkor az aszimmetrikus, és bizony zavarérzékeny. Érdemes tenni az enkóderre egy szimmetrizálót és ha a vezérlő nem fogad csak aszimmetrikusat, akkor a vezérlő elé egy aszimmetrizáló adaptert.
A szimmetrikusnak elég nagy a közös módusú elnyomása, így kevésbé érzékeny a külső zavarokra.

sanka74

árnyékolt nekem is a encoder vezeték végig, a 0,3 mm fél perc varrógép üzemmódnál van,ha tovább hagyom akkor folyamatosan nő...(tehát növekményes)ha otthon leszek akkor megpróbálom feltenni a videót a freemailra,ott vannak a képeim,valahova csak felmegy...

x4rhew5r3

Akkor Te is ellenőrizd a gépedet úgy ahogyan István írta, bár ha az lenne, akkor nem csak a Z csalna. Mechanika...

000000000

Miért nem használod a Felhasznállók mappáit? Klasszul megy, Varsa ad jelszót. Nekem minden ott van fenn.

000000000

Csak a Z-d csúszik vagy mind?
A tengelykapcsoló tuti nem csúszik meg? Esetleg jelöld össze és figyeld!
A Dir pulse 2uS-en (vagy több) áll?

000000000

A Quantum egyszerre tudja fogadni (persze nem egy időben :)) a szimmetrikus és asszimetrikus encodereket.