Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Szia! :) Írtam egy fél oldalt de inkáb kitöröltem ... Ha valaki dogmákat állít fel, azt nehéz ész érvekkel elmozdítani, hiába téves ... ez a dogmák természete ...

bmejdz9nu

Most vettem új mosógépet...  
Sajnos nem az LG-t... az asszony nagy betöltő nyílásút és nagy mosótérfogatút akart az LG pedig "csak" 8Kg-os...
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?_dyncharset=ISO-8859-1&_dynSessConf=-2753760315745681703&id=abcat0910002&type=category&usc=abcat0900000&cp=1&sp=-currentprice+skuid&nrp=15&qp=crootcategoryid%23%23-1%23%23-1~~q70726f63657373696e6774696d653a3e313930302d30312d3031~~cabcat0900000%23%230%23%2322p~~cabcat0910000%23%230%23%236y~~cabcat0910001%23%230%23%231w~~ncabcat0910002%23%230%23%23w&pagetype=listing" TARGET=_fnew>Sajnos az USA-ban meglátta ezeket a mosógépeket... nincs a boltokban olyan "minik" mint nálunk!
A súlyautomatika úgyis beállítja a víztöltést... stb...

bmejdz9nu

Lesz majd 10-es em. orsón most DirectDrive :) Viszonylag kicsi, de jó motorokkal... és nagy a munkaterület!
Ha az 5-ösnél nem volt jó a drekthajtás akkor mi lesz majd most...[#fejvakaras] kapok a fejemre...
Nem tanulok az első gépem hibáiból... mert nincsenek hibái! A sok tesztelés... nem volt hiába való...

HJózsi

Volt egyszer egy vita a helikopter lebegéséről, hogy nincs elmozdulás, tehát nincs munkavégzés... a helikopter nem mozdul el ez igaz, de talán más mégis ... mondjuk légüres térben meddig maradna mozdulatlan  helikopter ... Szóval esetenként láthatatlan szempontokat is figyelembe kell venni ...

HJózsi

Példád akkor lett volna az alapkoncepcióddal kompatibilis, ha a konvencionális motort kötötték volna direktben a dob tengelyére !... de ők sem hülyék, hogy azt tegyék, ez egy más felépítésű motor...   ebben a példában csak a direkthajtást emelted ki azzal nem foglalkoztál, hogy nem ugyanaz a motor...

bmejdz9nu

Talán nézd meg a mosógépet egy boltban... minél laposabb a motor annál nagyobb a töltőtérfogat = drágább :)
Jó tudom...csak a példa... itt a cél a jobb és finomabb járás és a várhatóan nagyobb élettartam, halkabb üzem...(ja és frekiváltó is van a msógépben:)

HJózsi

Szerintem jobb lesz, ha Svejket megkéred számoljon utána, mi a várható eredmény ... Emlékszel, a hajtásszámoláskor ő felfedezte fel, hogy négyzetes , köbös súlyosbító tényezők vannak és ez sajnos dogma-rezisztens ...

000000000

1 mm-es golyósorsóról nyilván hallottál már.:)
Azaz a direkthajtást is rosszul mondod, értelmezed.
Azaz én abszolut nem a direkt hajtás ellen
vagyok, sőt gyorsíthatunk is (lásd Vbody
fortuna, csak ugye az egy picit más eset).
Kár olyan dolgokat megint és már ki tudja
hányadszor leírni, amikről szó sincs.
A szervotechnikai varázshányados=elmozdulás/motorfordulat!!!!
Hogy ennek optimális értéke lassító, direkt,
gyorsító áttétellel jön létre, majdnem mindegy.
Na pusszantlak! :)), tényleg nincs időm ilyen meddő
vitára, és tisztelni kell a Fórumot is, Akik
már valószínűleg unják. Bár ezek fontos dolgok,
sőt az egész CNC gép jósága ezen múlhat, legyen
az step, servo, vagy mosógép hajtású!:)

HJózsi

Engedelmeddel ezt most kinagyítanám, mert ez tényleg egy lényeges hányados :

"A szervotechnikai varázshányados=elmozdulás/motorfordulat!!!!"

bmejdz9nu

Menj be a boltba és kérdezd meg egy 5-ös em. orsó árát és egy 2mm-es em. árát...
Aztán majd nem kapsz levegőt... nem a duplája... hanem sokszorosa...
Tehát a "kismotoros" T45 féle hajtás elképzelés nagyon drága is...:)

bmejdz9nu

Csinálni... tesztelni... dokumentálni... Vagy valami szociológiai elméleti fórum ez? :)

HJózsi

Érdekes, pl. nem nevezném meg a céget, ... na jó Laslie után szabadon: oivalK, a 2,5-ös és az 5 -ös is fillérre ugyanannyi ... sőt ugyanannyi a 10-es és a 20-as is... csak hogy ne maradjon tévinfó a köztudatban ...

HJózsi

Hát szó ami szó elmélettel sok pénzt lehet megspórolni, egyből a jó irányba indulni, konstrukciót és motort csak a megfelelőt megvenni... Nem mindenkinek állhat tornyokban a sok motor, pl helyhiány miatt sem ... az is drága. Vagy autóválasztásnál is mindet megveszed és teszteled? ... [#nyes][#hawaii][#wave][#vigyor2][#vigyor3][#wilting][#ijedt][#lama][#csodalk][#taps]

000000000

Nyugi Péter:), az igazság inkább az, hogy egy
500W-os Sanyo-Denki bolti árából,
vehetsz, 3 kisebb szervomotort, és 3 kisebb
menetemelkedésű golyósorsót.
Azaz máris kész a CNC gép X, Y, Z alap tengelye,
tehát pont fordítva van, ez sokkal olcsóbb is.

bmejdz9nu

a 2,5-es nem ugyanaz... de gondolom tudod... Kérdezd HIWIN-be (ez egy gyártó:) a 2mm-es emelkedést!