Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

bmejdz9nu

"200W-os" új szervómotort sem vesznek 500cpr-es encoderrel (2 kg-os) 25.000Ft-ért... ennyit az árról...(adok veszek)

Három új SanyoDenki + 3db A300 250.000 Ft volt..
2 db új Yaskawa Minteria + 2 db A300 200.000 Ft volt...
Ennyit az árról... biztos láttad...

bmejdz9nu

000000000

Figyelj Péter! Az úgy nem megy, hogy egyszer
a netes boltok alkalmi áraival számolsz,
máskor meg a bolti igazi áfás árakkal attól
függően, hogy jön ki a vélt igazad!:)
De tud, mit, lassan menjünk aludni és legyen
Neked igazad...:)

bmejdz9nu

Ezeket én árultam, árulom... végül is nem kellettek nekem...
Én vagyok a "netes" bolt? :) Jó tudom az Áfás motor 25%-al erősebb a hobbystánál :)

bmejdz9nu

Na és Tibi és Józsi G320X-el milyen bajok lehetnek... ki vele... :) Kiváncsi lennék ezzel kapcslatban a "fogáspontokra"...
Drága? Kicsi a hibajel tároló? stb... Mit nem tud?

HJózsi

Péter wazze (fújj bele a szondába :) ), az A300-al fél éve beelőzhetted volna őket, csak ragaszkodtál a dogmádhoz és nem akartad, hogy megszülessen az A300X !!! :) Senkinek nem lenne baja vele... Hát most az élet kikényszerítette a kompakt megoldásból is, hogy ipari szerű legyen és több helyre beférjen ( nem méretben...).  

HJózsi

A G320X ahogy átnéztem a leírását hozza azt amit ebben a méretben lehet és felszámolta a korlátait memória tekintetében, plusz a rászorulóknak sokszorozót is tartalmaz... Ezzel érdemes lenne egységugrást tesztelni, mindjárt mérhetővé válik a rendszer... ( és beállíthatóvá! )

HJózsi

Mint ahogy az golyós-orsóknál is, a motoroknál is a bolti árakat ésszerű összehasonlítani, az reprodukálható többször is ... ezen nincs mit összebeszélni ... [#wave]

bmejdz9nu

Hát igen... ez azoknak is jó már akik "félreméretezik" azaz alul méretezik a hajtásláncot...
Érdemes megnézni a CNCzone-t... kb. erről van szó... A "kuka" hobbysta össze-vessz mindent... és ugyebár elvárja, hogy működjön :)
De látod a Geckonak is 7 év kellett mire beadta a derekán a "piacnak" (2002 óta van G320)
Hát ez van... de vissza lehet állítani a tárolót vagy nagyobbra és "jól" egységugrasztani :) ... és nem lett digitális... azaz "analóg" módon :)

bmejdz9nu

Naja a profik akik szériában készítenek gépeket... azoknak ez fontos... és valóban így kell nézni ekkor...
de itt vagyunk: www.hobbycnc.hu

HJózsi

A hobbista egyetértek, abból épít amit lehetősége van beszerezni. Hogy abból a legtöbbet ki tudja hozni, érdemes a konstrukción elgondolkozni. Ha egy egyszerű arányszám megmondja, hogy akkor, ha így vagy úgy áttételezi akkor egy átételezés még nem fogja földhözvágni... lásd Svejk nemrég rendelt tárcsákat meg szíjat és nem volt vészes. Motorfelfogatás úgyis kell, vannak egyszerű megoldások. Én valahogy helyből áttétel párti vagyok, kevésbé végsebesség... talán, mert olyan forgácsolási alkalmazásokban gondolkodok ahol nem kell F1 sebeség...

bmejdz9nu

Nekem is lesz áttételem - legalább próbapad szinten - mert sajnos túl gyors forgású az AC :)  
Ezt majd meglátjuk... azaz mennyire lehet tökélyre vinni...
De ettől még a kétségeim megvannak az átt. kapcsolatban... majd talán elmúlnak ha a teszteken túl leszek...
Egyszer már csináltam egy szíjas áttételt... az nagyon szomorú eredményeket produkált...
Jó lenne igazán jó minőségű (ipari) Planetary Drive-okat szerezni...
Egyenlőre egy új 1/3-as Rexroth-ot sikerült... de drágább volt mint egy HD... (van egy új Maxxon de az sajnos kottyanik)
Tehát a PlanetDrive nem járható... nincs és nagyon drága... marad az ékszíj... még egy esély... vagy semmi :) = DirectDrive.

HJózsi

Egyébként csak a bolti ár a reális összehasonlítási alap, nem az alkalmi Vaterás eBayos, méhtelepes stb. mázlis beszerzés ...

bmejdz9nu

Hát én csak hobbysta "mázlista" vagyok...... voltam, vagyok és leszek.