Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

HJózsi

[#eljen] így van, ezt értettem a megfelelő jel biztosítása alatt. (Ez egyértelmű azonban a mérés leírásából, ha valaki végiggondolja a menetét ... )  
by the way, 1000% hogy Péter is érti .... csak valami handicapes tárolóhoz ragaszkodik ( nem akartam kimondani, de mégis ...  [#eplus2])
úgy hogy külön köszi a testreszabott javaslatért ... [#wave]

HJózsi

Elvégezheted ebben a tartományban is, a töréspont ott is jelentkezni fog ...

HJózsi

Legfeljebb annyit, hogy jól meg kell rángatni a kolbászt, mert a macska nem érdmli meg ... [#hehe][#vigyor3][#hawaii][#integet2]

000000000

Bedobom az XLS tablazatot, amit Svejk szamitasai alapjan keszitettem. Deszkamodell meg, de hasznalhato:

http://albinolynx.atw.hu/files/servo_direkt_hajtas.xls" TARGET=_fnew>servo motor meretezest segito XLS tablazat

Eszreveteleket nem visszatartani, mert a forumnak keszul.
Formatum 97-2000 excel. Elmeletileg openoffice alatt is jol kellene mukodnie. Ezt tesztelje egy illetekes.

bmejdz9nu

Józsi ne menjünkl el a témától... A #6882-hez egy számra várok...!!!

HJózsi

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Animalt%20CNC%20k%e9p/cica.gif" border=0> ez a lusta ! [#nyes][#eplus2][#wink]

HJózsi

bmejdz9nu

Józsi ne menjünkl el a témától... A #6882-hez egy számra várok...!!!

HJózsi

Bocs, mégegyszer,...  a sebességet egy oda-vissza alatt nem változtatjuk, hanem megnézzük, hogy bejárta -e a teljes utat, vagy nem. Ha bejárta, emelünk a stepjel frekijén és megint megnézzük...
Tehát nem a kilövés idejével gondolkozunk, hanem stepfreki növeléssel. A kiindulás a 0 freki is lehet ...

HJózsi

Ha fafejű lennék azt mondanám : "1esből vagy 5-ösből gyorsul jobban ?" ... De nem mondom...
#6891-szerint már kell tudjál helyettesíteni! ( Nullával nem kell, az időre túl nagy szám jönne ki)

HJózsi

bmejdz9nu

Józsi... Elfogadsz egy 0.0390 msec-et időnek???? A #6882-nek???? Még se legyen zero... műszaki emberek vagyunk :)

x4rhew5r3

A menetemelkedés dimenziója mm/ford.

000000000

Kozben modositottam rajta, mert a motor fordulatszam bekeres hulyeseg volt.
Azt ugy is kiszamolja, hogy mi a minimalis fordulat, ami adott motortol elvart. Ezt kitoroltem. A tobbi ugy nezem rendben van. Varjuk a hasznalhatosag megerositeset...

Koszi, hogy kiprobaltad! Amugy a mukodik az openoffice-ra vonatkozott, ugye?

000000000