Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Egy kicsit írhatnál többet az X1 vezérlődről,mindenkit esz a kíváncsiság.

bmejdz9nu

Eljön mindennek az ideje... :) Ez még nem a végleges verzió... és "nemcsak" rajtam múlik...:)

000000000

Aki nem akar optikai encoder -t az használhat mágneseset is.

http://www.austriamicrosystems.com/03products/products_detail/AS5040/download/AS5040_Features.pdf" TARGET=_fnew>http://cnctar.hobbycnc.hu/Molinari/AS5040.jpg" border=0>

HJózsi

És még : " 3-phase commutation for brushless DC motors" ...  
Absolute és incremental is ...  

HJózsi

svejk

Hogyé' adják?
Gondolom egy csővel be kell hozni...

000000000

Ez egy igen erdekes chip! :)) Az AS5045 viszont 12bit-es a gyarto oldalan 1db 13.5 Usd.Igen csak felkeltette az erdeklodesemet.Koszonet Hjozsi-nak :))  

000000000

Ez tényleg egy fantasztikus IC![#eljen]

HJózsi

7 - 12 USD között láttam a darab árat 1 db-nál + a mágnes 2 USD körül ...

HJózsi

:) kiváncsi vagyok Varsányi Péter és Tibor45 mit szólnak hozzá... Szerintem lesz ebből is beszerzés...  :D   programozható felbontás, többféle üzemmód 30K rpm ...  A mágnesekről nem láttam fotót, meg a felfogatásról ... szerelési szempontok ...

bmejdz9nu

Most jöttem haza Ausztriából... Ha előre tudom... beugrottam volna a gyárba minta darabokért... [#vigyor2]

http://www.austriamicrosystems.com/img/logo/logoams_v1.gif" border=0>

Én (hihetetlen :) de elég konzervativ vagyok... :) Megvárom a SanyoDenki, Dahner, Siemens stb. mikor építik be a motorokba...

Tudtunk eddíg is komplett mágneses és programozható felbontású encoderekről...  
Tervbe is van véve, ha legközelebb rendelek az Digikeys-től akkor veszek pár ilyen encodert is... encoder topik - emlékeztek rá ugye?
Az sem túl drága... de még nem láttam "élőben bevetve" semelyik "nagy név" motorjában...
Szóval szkeptikus vagyok... :)  
Azaz miútán ha magam is teszteltem és minden ok... akkor is csak 50% esély van rá, hogy "megszoknám" hogy van ilyen... [#smile]

Kristály Árpád

Hallihó mindenkinek4
Én csak azon csodálkozom, hogy amikor LÁMPÁS feltette ezt az IC.....már egy éve kb. senkit nem érdekelt.....sőt nem is válaszolt neki senki.....Ma meg megvan a spanyolviasz....[#confused][#crazya][#worship]

HJózsi

Biztos nem a részletes pdf-et linkelte be ...:D Azóta mindenki sokat tanult a szeró topikban! :D
Meg tudjuk, hogy 5kHUF alatt nem nagyon van encoder...
Ez az encoder meg egyben inkrementális (változtatható felbontással), abszolút és 3 fázisu kommutáció is BL-hez ... Majd Tibor45 megmondja mire használható... (remélem nem csak a macskadóbálóhoz lesz jó ... E240 .[#eplus2] )

HJózsi

Nekem nem sürgős, de ha arra jársz én is beneveznék 2-3 db-ra mágnessel... Nem mindegyik mocimon van encoder...

000000000

A részletes pdf-jében említ néhány szempontot, de semmi komolyt! Anyit értettem, hogy a forgáspont középre essen és minnél közelebb az IC-felszinéhez és persze a polaritás elhelyezkedése...
Egy kicsit én is szkeptikus vagyok a megbízhatóságát illetően...
Attól félek borzasztó érzékeny lehet a felé helyezett mágnes minőségére (főképp az erőtér homogenitását illetően)!