Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Akkor csak jól láttuk H.Józsival hogy sinust rajzolt a Z tengelyed :)

bmejdz9nu

Jó lesz ez már nekem így... :)

Persze nem gyorsult fel a teljes sebességre... ez egyértelmű...
A #5252-t megvallom nem vettem észere... valahogy elsiklottam felette... de a válasz ugyanaz... valóban lehet, hogy nem gyorsult teljes sebességre... de "tapasztalatból" ez nem volt rosssz...

A Hatalmas Teta...  
Nem csinálok olyan teszteket amikre sohasem lesz szükségem... :) Csak gyakorlatiasokat... :)

Ha valaki tud mutatni "vadabb, gép, vezérlő gyilkosabb teszteket" hajrá :)

bmejdz9nu

Majd legközelebb már "szerszámos" teszteket csinálok... :) csak "egységugratásnak" szántam...

svejk

http://www.elektrocad.tvn.hu/cnc_furo_marogep.html" TARGET=_fnew>Itt  azt írja, hogy max. 60ezer fordulat és max. 93mm/s előtolás.
Akkor valahol a tapasztalatom reális lehet...

000000000

Hidd el profi a géped a hobbycnc kategóriába.
Hogy milyen a proficnc kategóriába nem tudom, nem vagyok ebben a szakterületben jártas.
Ilyen brutális igénybevételt komlett géppel még senki nem dokumentált itt rajtad kívűl. Nem gyufaszálat mozgató digitalizálóra gondolok, hanem amivel ilyen erővel lehessen marni.
Ha a pontosságod valós akkor ez a gyorsulás már termelési igényeket is kielégít.
Továbbra is ámulok és gratulálok.

HJózsi

:D Csak "jó a Tibor45 a háznál" ... [#wave][#buck] most kb 100db fúrót sikerült Péternek megspórolni ... főleg ha az automata szerszámcserélőjére gondolok, 10-es tár ... [#eplus2] .. a panelfúrás tipikusan a leginkáb egységugrásra hasonlító folyamat minden tengelyre ... tehát ha jól vizsgázik egységugrásból, akkor a fúrás is jó lesz ...

000000000

Szia Józsi!
Svejk is ugyanaazt számolta ki, pedig nem
beszéltünk össze. Gondolom, Te is már hegyezted
a ceruzádat a képlethez..:)
Tudjátok, két féle Hobbista van: az egyik
foglalkozik az egységugrás, gyorsulás
problémával, a másik nem.:)

svejk

Hát igen, ez az én bajom is..:(
Először tapasztalok azután kezedek gondolkodni hogy miért is úgy működik...
Ha nem látoma videón a szinuszra emlékeztető mozgást, eszembe sem jutott volna utánaszámolni...

HJózsi

Szia Tibor!  
Bizony, sok zsákutca kerülhető el egy kis tervezéssel, számolgatással... És szerintem már
Péternek is fő a feje... :) Épp visszanéztem a BL topikban, valamikor februárban dobott Péter kesztyűt nyákfúrás ügyben... az tény hogy halad, de ha csak a február óta leírt tanácsok közül néhányat megfogad, nem kellene a "labirintus" minden zsákutcáját bejárnia a végső jó megoldás érdekében. Persze Ő pont ezt élvezi úgy látom ...[#buck][#wave]

HJózsi

Bennem nagyon megmaradt a Tibornál az E240 1ségugrás tesztekkori beszélgetés, hogy egy marási feladatnál pl. a Z tengelynek egy falnál milyen iszonyú gyorsulással kell flrántania a marót, hogy ne nyalja le az alakot... Na most a videó láttán pont a lenyalás ugrott be, ami azt jelenti, hogy vagy a fal nem lesz függőleges, vagy a fúró törik... Ennél az alkalmazásnál ráadásul minden tengely 0-ra lassul, majd újra gyorsul ... 1ségugrás teszttel a rendszer határai gyorsan kimérhetők és ha nem megfelelő, a gyógymód is megtalálható, persze, ha nem zárunk ki bizonyos megoldásokat... És Péter fog győzni a Leányfalu Open-en nyákfúrás kategóriában... [#wink][#wave]

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.de/Electrocraft-E240-Servomotor-ohne-encoder-mit-kugelager_W0QQitemZ290243373369QQihZ019QQcategoryZ124603QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem" TARGET=_fnew>Még van 946 db E240.... :) Vegyétek! Vegyétek!  
Ha jól csináljátok 2000Ft sem lesz...
Ajánlatot is elfogad... 10Euro csak az írányár... Most jó a forint is!
Ajándék csapágyakkal... Mi kell még? :)

http://i5.ebayimg.com/05/i/000/fb/9a/6a55_12.JPG" border=0>

svejk

De ezen nincs encoder!
Én ilyen szűz mocit 1700 Ft-ért tudok adni...

Jut eszembe van még 6-7 db encoderes is, azok most akciósan 6000 Ft/db!

hyn6ys8wt

És ugye egyet félre tettél nekem az encoder nélküliből?

bmejdz9nu

Minek rá encoder? :) min. 4-et kell párhuzamba kötni és akkor elég ha egyen van...:)

Egyújabbgépépítő

Szia Svejk!

Ezekhez az 1700 Ft- os motrokhoz is van csapágy?