Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Ilyen áron szerintem nem nagy üzlet gyártani.

bmejdz9nu

Hát ezaz... Nem hittem volna, hogy ilyen kevésre taksálja a piac. Én 80-100Euro-t/db gondoltam...
Pedíg egy "jól bejáratot" német piacon volt a "portéka" (Ebay.de - hibátlan listázás volt:) Ezért is nem gyártják? ... Nem értem...

Míg (már linkeltem be párszor) ha egy Gyík :) feltűnik az Ebay-on akkor a "bolti árának" a 90%-ára verik fel az árát... (ez már többször előfordult...:)
Ez a "G340 Gyik"-nak felel meg ez valahol...(nem G320) Sőt még többet is tud elvileg teljesítményben és egyebekben...
De ennyiért egy G340-et "még álomban" sem lehet venni....  
Csodálkozok... Jó-jó nyár van... de amit én akartam megszerezni most is mindíg levertek az Ebay-on...Tehát "él a piac"...:)

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=110263565930&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=001" TARGET=_fnew>Itt a másik véglet... :) Szervórendszer a Német Ebay-on...

Ezt írja: "Takt-Richtung, viel besser als Gecko !!!" Na ez már az Eu. direktívát is sérti :) :) :)
Biztos jó lehet mert mint a "fába szorult férgek" http://offer.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewBids&item=110263565930" TARGET=_fnew>Úgy licitálnak rá... :)
Valami BL motoros dolog lehet... számomra ismeretlen..
Az adatok is zavarossak és túlzottak... pl. a motorok a méretekhez képes...A gyári pdf. pl. azt írja... 23A csúcs (pár mp-ig) de tartós meg csak 12A...

http://i8.ebayimg.com/03/i/000/f0/21/bdbf_12.JPG" border=0>

vthgizrff

A veletlennek möszönhetően az utlsó 3 pecben kapcsolódtam be a licitbe. Érdekes volt megfigyelni ahogyan 30 másodpercenként  változott az 5euroval az ár. Szóval szerintem a vevő igencsak szerencsésnek mopndhatja magát, egy valós licálásnál jóval feljebb állt volna meg.

bmejdz9nu

[#smile] Túl korán csaptál a "lecsóba"!  
Én (és sajnos sokan mások) mindíg az utolsó 3.mp-ben adom a licitet...(egy speciális megoldással :)
Néha előtte teszek egy "leheletet" rá... hogy nincs e tiltva Mo-ra a licit... Néha licitálgatok, ha az eladó kiírta a Mo. szállítás árát... had lássa volt értelme...:) Persze ekkor nem veszem meg... nem hajtok rá...

Volt olyan "story" hogy valami 20USD-ről az utólsó 30mp-ban 185USD-re ment fel... Tehát? Milyen a "valós licit"?
Szépen adogatják 7 napig a téteket? A többiek meg gondolkozhatnak, hogy megér e nekik többet? Hát nem ilyen "szép az élet" az eladóknak...

x4rhew5r3

Első életjelek egy http://freecnc.hu/Kepek/Servo/MOV00546.AVI" TARGET=_fnew>Step/Dir előtét analog vezérlőkhöz című projektben. Egy Omron R88D vezérlőt hajt meg a kis panel 1 fordulat oda-vissza 30kHz-es step frekivel. Az enkóder 2048 ppr. Ez jó lesz DC, BLDC és AC vezérlőkhöz (amelyeknek ismerjük a csatlakozó bekötését és paraméterezését::)).

vthgizrff

Nem erre gondoltam. Valós licit alatt azt értem, hogy addig nem kel el az árú, amig valaki többet ajánl érte.
Egyébbként nem licitáltam rá, csak pont akkor olvastam a hozzászólásodat amikor már csak 3perc volt az aukció végéig.

Messer

bmejdz9nu

Ez nem a Vatera... Persze azt nem ismerem...  
Ha vége akkor vége (mp. pontosan)... nincs "szabad rugásokkal" hosszabítás... :)

bmejdz9nu

Csak lesek :)... Pontosan mi ez?

x4rhew5r3

Analog bemenetű szervókat lehet használni step/dir környezetben. Régebbi ipari szervók analog vezérléssel működnek (bontott DC,BLDC és AC szervók). Ezzel az előtéttel kiegészítve step/dir jelekkel lehet vezérelni.

ybm4ifb

Szia sneci.

Megvannak a vezérlőim?
Jo lenne...még mielőtt az asszony padlora köldene(amire egyre nagyobb az esélyem)lerendeznem a dolgot..

bmejdz9nu

Tehát csináltál egy PID szabályzót ami vezérli - hogyis írjam :) -  azaz analog kimenete van?
Azaz nem FET hid a vége hanem egy analóg kimenet? Erre megy rá a step/dir jel és az encoder jele?

x4rhew5r3

Szia, válasz magánban...

x4rhew5r3

Nem egészen, a PID és minden más előre-, és visszacsatolás a gyári cuccban működik. Az előke a step és az enkóder különbségét képezi és ebből csinál analog beavatkozó jelet (vagy hibajelnek is nevezhetjük).