Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

D.Laci

„Ha a szervódban csak egyetlen poti is van, az már nem színtiszta digitális szervó.:))

Talán ez fordítva is igaz!  
Ha a szervódban csak egyetlen encodered is van, az már nem színtiszta analóg szervó.:))

D.Laci

Galilei Galileo: „A világegyetem tökéletesen leírható egyszerű matematikai törvényekkel.”
Ha valami leírható számokkal, törvényekkel, azt digitálisan is leírhatjuk…

000000000

Szia Laci! Régen beszélgettünk!:)  
Bizonyára eljön az az idő is, amikor a hálózati
230V digitális lesz. Dolgozzatok még ezen
kicsit!:)

D.Laci

Egy egyszerű, de nagyszerű szervó beállítási ötlet. Igaz nem grafikonos, de hát szegény ember vízzel főz.
A Machban beállítjuk, 1 step/mm a felbontás.
Az encodert visszacsatoljuk a Machba (encoder)
Csinálunk egy új kezelő felületet ahol az aktuális tengely és encoder kijelzője egymás alá vagy mellé kerül. Így közvetlenül látni az eltérést.

D.Laci

Tibor! Neked még nem árulták el a nagy titkot???
Az is digitális!!!! Vagy van áram vagy nincs!! :)

Messer

Sziasztok !
Eltűnt Tibor45 könyvtárából a csillag teszt.
(máshol sem találom)
Valaki közkincsé tenné újra ?

bmejdz9nu

Vissza tettem oda ahol volt... tényleg eltünt... [#fejvakaras]

svejk

Az A/D-set akartam a Varsányinak megcsinálni de neki már univerzális kall a tesztelésekhez.
Tudod milyen maximalista :)
Lassan már akreditált servoteszt laboratóriuma lesz :)

svejk

Biztos valaki nem tudta kimarni és mérgében eltüntette :) :)

bmejdz9nu

Dehogyis... szerintem fordítva :) Túl könnyű volt...
Tibor biztos analóg (gyikokhoz?) szervóhoz írta mert azok vitték a prímet :) Azért megnéztem volna egy pl. UHU val is a csillagmarást...  
Dehát senki nem válalta be... azaz nem tette "közkincsé" az eredményt...

bmejdz9nu

Akkor csak "Gyík"-hoz lenne jó... na persze nekem az is ok... de ha már teszt legyen tesz... univerzális kellene...

bmejdz9nu

12-es maróval is tükör lett... Persze van egy mini (35mm-es, 8-as tengely) lapkás... de minek... itt és most...  
Keresztbe is bemartam... mert olyan érdekes felület lett úgy... olyan mintha hologramos lenne ...:) Azaz nem fogot semit már... de mégis...

HJózsi

Lakat müszer (digitális) , digitális szkóp... így már megértem, hogy a digitális adatokból ( step/dir - encoder ) akar kiértékelést, jelalakot ...   [#hawaii] Egy ilyen meg majd nekem is fog kölleni...[#wink] Hogy állsz? Elhatározás megvan? ... [#buck]

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/X1/P1270057.wmv" TARGET=_fnew>X1-es szervó vezérlő első tesztek (beta teszt)....VIDEO

Beállítás: 5 perc volt. (rém egyszerűen) 3 órás lépésvesztési teszt = ok.
Következhetnek:
1. max áram: Mit tudnak az IRP260 Fetek a hidban?
2. max. fesz: szintén.
3. Max. bemeneti frekvencia... hány száz Khz-et bír? mekkora (max. rpm) encodert tud fogadni mekkora sebesség és felbontás mellett.
4. nyúzópróba a "kinyírás határa" .... (van pótalkatrész hozzá raktáron :)

HJózsi

X1? Az mi? Krokodil? Kajmán? Tyrannosaurus rex?
1.Akassz hőmérőt (digit műszer) a fet-re vagy a hűtőbordára, viszont 20C-n és 100C-n nem ugyanaz ill a 260 és 260N sem ugyanaz, adatlap kukucs ...
2. 200V
3. ja, kimérendő ...
4. tegyél egy százas tookmányt a tengelyre, úgy már könnyebb lesz ( de tekerd fel az áramlimitet, mert anélkül nem megy ... [#mf2] én tudom ...)