Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Illetve azzal sem számoltál hogy a servo rövid időre(gyorsulás irányváltás) a névleges nyomaték 3-6 szorosát is le tudja adni.

4mjnxdwuu

Igen a linkedbe benne volt, a harmadikban.

4mjnxdwuu

Oké, de gondolom az nem egészséges, ha azt a pluszt nem csak gyorsulásra használja???Mert akkor már túlterhelem, A léptetőt is orbarúghatom nagyobb árammal... Igen az adatlapból olvastam ki.

svejk

Nézd a motornak az egészséges ha 0% páratartalom mellett 20C fokon a szekrénybe tartod:)

svejk

De én azt írtam hogy a gyorsulásra használja!
a léptető sem menet közben téved el...
nem marás közben van a legnagyobb feladat hanem a gyors dinamikus mozgásváltozásoknál.

svejk

De kérd/várd meg Tibor45-öt és Ő majd gatyába rázza a táblázatodat is.

HJózsi

((**mielőtt Tibor45 megérkezik, a kg az nemtömeg m.e.?... :x vigyázz! ;) **))

bmejdz9nu

Kikerestem Trapista motorját az adatlapból... (remélem jól találtam meg...)

200W, Rated torque:0,7Nm, Pak torque: 3,53, Peak current: 30A, Vkrmp:12,4V, max.4000rpm.

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/Yaskawa%20Minertia%20Nema%2034%20Servo%20Motors/" TARGET=_fnew>Szerintem ezek pont olyanok... (képek)

svejk

Ja ez ilyen kicsi motor?
Akkor Trapista Te már rögtön a csúcsnyomatékkal számoltál a táblázatodban?

fs9s63xkf

Bármit tud tesztelni, ami step/dir-el megy és van rajta encoder, még egy léptetőmotort is, ha teszel rá encodert... Most is ezzel hangolom be az AC servokat.
Egyenlőre csak saját felhasználásra alkalmas, de készül egy másik progi is, csak ahhoz kell egy szoftver ami a step/dir jeleket adja (mondjuk a WinPC-NC, Mach3, mindegy).  
A következő találkozón megnézhetjük, a szervóidat vele, ha lesz rá idő. :)

bmejdz9nu

Az léptetős megoldás sem lebecsülendő! Tudom milyen a motor :)

bmejdz9nu

Hát nem ezt a választ vártam... [#rinya] Ennek egy "közkincsnek" kellene lennie... hogy össze lehessen hasonlítani a vezérlőket!
Talán árulnod kellene... na persze nem drágán :)... mert megdobálunk a talin tojással mint Steve Balmert... [#nyes]

HJózsi

Kell hozzá egy PCI-os kártya is ... ( jól mondom? )

fs9s63xkf

Igen, kell hozzá és ez a gond, 120e +Áfa kb és ez csak a kártya és nem is működik teljes mértékben, még :)
Van egy másik kártya, ami csak egy encoder olvasó kártya, az olcsóbb, de még nincs hozzá progi :)  

bmejdz9nu

Egy biztos valami jó lenne amivel minden vezérlést meg és össze lehetne tesztelni... meg persze jól beállítani...