Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

dolfi

dolfi

vannak új képek a mappamban és új teszt video ---  www.cnctar.hunbay.com/Dolfi/QuadCNC

4mjnxdwuu

Háát.... a motor az hasonló...

4mjnxdwuu

Köszike. Tuti élni fogok vele, mert van belőlle 6 garnitúra....

svejk

4mjnxdwuu

nem, sajnos 6 garnitúra amiben 2 csatorna van csak.... (mármint a vezérlő) és + 2-nek a helye, de az sajnos nincs benne.... ( és hozzá a mocik.) tehát csak 12 db moci, és 6db 2 csatornás vezérlő.  
A vezérlő felhasználhatóságát még keresem.  
Tetszik, hogy a szabályozás része analóg, így kicsit analizálgathatom, hogy is működik egy gyári hajtás, még úgysem foglalkozam szervóval. A végén még áttérek, de akkor mit csináljak a 3 napja megvett 10 Nm-es léptetőmmel, és a társaival..? [#vigyor2]

svejk

"Csak" ennyi?
Tudod kétfajta hobbycnc-s van:
Akinek servoja van és akinek lesz :):)  

Teljesen más világ, sajnos a hátrányaival együtt, de az bizos hogy rengeteget lehet tanulni belőle ha érdekel az elektronika.

4mjnxdwuu

Ez így van... Csak én még mindíg nem látom mivel is lenne jobb nekem, legalábbis step-dir rendszerben... ( ne értsd félre azt, hogy álltalánosságban mivel jobb azt nagyjából tudom, de hogy számomra mivel jobb az a kérdés...) na de megyek játszani vele, aztán hátha kiderül...

svejk

bmejdz9nu

Egy kis első proba videó...
5mm-enkénti 4mm-es mélységű (viruális csőtollal) nyákfurási teszt... 5 luk/mp a teljesítmény (300 luk/perc)
Persze pl. egy ilyen nyákfúráshoz ez a gép elég monstrum... tehát könnyen "túltejesíthető" egy könnyeb szerkezetű géppel...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/Videok/GEP_EGYBE/5mm_5luk_psec.wmv" TARGET=_fnew>:::::::::::::::VIDEO ::::::::::::::::

bmejdz9nu

http://www.t2cnc.hu/downloads/video/mach3csillag.wmv" TARGET=_fnew>Egy Tibi féle csillag teszt !!!! ::: NO COMMENT :) A VIDEO MÁGÁÉRT BESZÉL! (nem az én gépem, nem az én videóm...sajnos)
Szabályosan végrehajtva... ahogy Tibor előírta... először lassan... aztán gyorsabban... aztán még gyorsabban.

D.Laci

[#wow1][#taps][#csodalk][#integet2][#worship]

s5f8tmfv3

Összeállt a szerkezet? Teljesíti az elvárásaidat? Mire fogod használni?

D.Laci

Tegyél rá egy szegbelövőt!
És add el egy kárpitosnak.  
[#taps][#worship]

bmejdz9nu

Dehogy ált még össze... most jönnek a finomhangolások és finom részletek kialakítása...
Nem is teszek bele marót, nehogy összepiszkítsa... :)