Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Mert ez már jó gyorsnak számít? Szerintem egy nyákfurási vetrsenyben "levernének" egy könnyebb szerkezetű géppel... :)

svejk

Nem semmi..
S0zinte már szemfényvesztés:)
Elárulhatná az illető hogy milyen mach beállításokkal sikerült elérnie.
Nem volt valami hardveres gyorsítókártya?

bmejdz9nu

Dehogynem volt írta G320 Tudod azaz analóg... [#smile]

svejk

Alapban a mach-el még gép nélkül sem sikerült ezt senkinek elérnie.
Várjuk meg a beállításokat..
Vagy ez a kész átverés show, és megbuherálták a G-kódot :):)

000000000

Gratulálok a videó tulajdonosának, ez egy
nagyon szépen behangolt CNC szervorendszer.
Nehéz lesz túlszárnyalni ezt a teljesítményt.
Igen gyors és pontos is a gép.[#eljen]

bmejdz9nu

Látod mit tudnak az analóg szervók... [#vigyor2]

bmejdz9nu

Nekem nem eszi a WinPC-NC a G-cododat... most variálok vele... de most még nem akarok a szoftver furfangjaiba belemélyedni...
Most még a régebben megevett éktesztet sem komálja most... valamit elállítottam...

fs9s63xkf

Varsányi által belinkelt videó hozzám tartozik, csak megelőzött :)
A mach3-ban semmi extra nincs, amint tegnap már kitárgyaltuk, nagy gyorsítás szükséges és 3 másodperc alatt is megcsinálja. Jelen esetben 4000 mm/s^2 volt beállítva, CV üzemmód, Look ahead : 200 sor. A G-code-ban egyedül a sebességeket állítottuk!!  

CNCGraf: http://www.t2cnc.hu/downloads/video/cncgrafcsillag.wmv" TARGET=_fnew>CNCGraf video
Itt egy kis ízelítő a CNCgraf-ból :)
Ez a program tud nem 0-ról indítani így nagyobb sebesség is elérhető vele.

Egyébként a Geckok nem egységugráshoz lettek beállítva, hanem hogy mindig 0-ról indul, és ez meg is látszik rajta egy kicsit.:)

Üdv.:
Tibor Zoltán

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/Videok/GEP_EGYBE/Csillag.wmv" TARGET=_fnew>Azért egy csillagot én is csináltam :) ::::::::::::::::VIDEO :::::::::::::: - Az időket a MediaPlayer kiírja... Mikor lépett be az anyagba és mikor ki.
Ez a csőtoll nem az igazi... már majdnem kicsináltam... recseg ropog... valoban kellett volna egy tartót gyártani neki...
Nade majd gravírtűvel sokkal pontosabb ismétlési pontosságot tudok mérni... mert most persze minden jó...

000000000

Szia Péter!
Nekem mondod?!:)
Sajna nekem nincs precízebb, szervós komplett 3D
mechanikám.
Akiknek meg van és ismerjük is (pl. Nagy Zoli
fórumtársunk), napok óta a vezérlőprogram
beállítással bíbelődnek, hogy egyáltalán CNC gép
nélkül is gyorsan lefusson a tesztprogram.
Én meg ebben nem tudok segíteni nekik, hüle vagyok a Mach-hoz, soha nem is használtam,
egy Mach2-vel játszottam fél napig anno.
Egyszer hátha összejön nekik a gyorsabb kód
futtatás, és akkor Ők is rajzolgathatnának egy
csillagocskát.:)
Mindesetre ha tényleg a Mach-nak létezik ilyen
szuper gyors és korrekt beállítása, lassan meg
kell változatni a véleményemet róla. Igaz, én
soha nem használtam, akik meg igen, lehet hogy
a sok pipa között elvesztek?:) A videó meggyőző
ilyen szempontból is.

bmejdz9nu

Mire gondolsz, hogy nem egységugrásra hanem mindíg 0-ról?
Marni akaunk nem egységet ugasztani.... :)
Jó.. ez a CNCGraf... de kiváncsi vagyok majd a fejleményekre...

bmejdz9nu

Hát a Mach azért jó mert olcsó (akár...nagyon)  és sok-sok pipa van benne :) egy hobbysta jól el van vele...
A CNCzone.com-on olvastam, hogy szinte senki sem ismeri teljesen. (csak az aki írta :)
Nekem nem lesz Mach... de ez a CNCGraf ez beizgat...(de van már két fajta WinPC-NC jogtiszta... :)
Na mindegy tovább kell csinálnom a mechanikai munkákat a gépemen... mert egyenlőre csak annyira akartam kipróbálni, hogy jól kötöttem e össze mindent...
Hihetetlen de nem zavarodott meg a sok dróttól...de majd a frekiváltó biztos megteszi a magét.. :) Persze remélem, hogy nem...

Motoros

Na ez nagyon megy!(mint nagyanyám Singer varrógépe)  
A nyákfúró versenyben persze majd egy kicsit visszavehetsz a tempóból mert különben sok fúród bánja.

000000000

Alakul ez Péter, de még a 400 mm/s messze van!:)
Bár a vez. programod sem tud most még valami
miatt gyorsabban lefutni, biztos rájössz,
miért nem.

fs9s63xkf

Annyi, hogy amikor finoman behangoltuk a Geckokat akkor egy olyan jelet kapott ami 0 sebességről indul, mint ahogy az a Mach3-ban van. Ha egységugrásos jelet kapna nap mint nap, akkor azzal kellett volna megkínálni a finombeállításnál és most jobb eredményeket kaptunk volna :) Mi nem fülre csináljuk :)
De látom Te máris megelőztél a kb 12 másodperccel, szóval megyek és tovább hangolom az AC servókat...
Mondjuk ez nem ugyan az a kód !!! Az eredeti az nem onnan kezdi és nem arra indul :)

Tibor45: köszönjük az elismerést!