Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Motoros

Na úgy látom eljött a szép új világ, mindenki szervóval nyomúl ezerrel.
Mi lesz velünk szerény szegény hobbysta léptetőmotorosokkal?? [#confused][#wilting]

000000000

Teljesen egyetértek a Mach-ról írtakról.
Nekem is hasonlókat csinál a mechanika nélkül.
Mechanikám (léptetős) csak max  35-40 mm/s tud.

Eddig minden esetben azt láttam, hogy amikor kétségbe lett vonva a Mach, annnak a nemismerés volt az oka.

bmejdz9nu

Hát erre én is gondoltam... Mi lesz velem az Első Magyar Nyákfuró Versenyen? :)
Szerinted egy 60.000rpm-es főorsóval mekkora lehet a max. sebesség? Tehát nem is gép a gyenge láncszem?

bmejdz9nu

Letetettem a 400mm/s-ről... (gykorlatilag tudja de...)  
Ez a gép alapjában léptetőmotoroshoz készült és az erőt és pontosságot már többre tartom...
240mm/sec-ben van a max. most... Ennyit tud a WinPC-NC Economy (24Khz-je 0.01mm-es lépes alapon)... ennyit tud az előfeszített orsó melegedés nélkül ...  
A 400mm/sec-hez csak ugyis a WinPC-NC Profesionálal tudja... (40Khz)

bmejdz9nu

Igen ez nem úgyanaz a kód... "alakítanom kellett rajta mert nem ette a winPC... de a szerszám belépéstől kilépésig én csak 9mp-et mértem... :)

Ez a Gecko beállítás... Ez így van... de hüle is vagyok... mert én is a WinPC NC motor hangolójával csinálom... az pedíg oda vissza hajtja 0-ról... valamire.
Utánna szoktam még finom hangolni... de szerintem nem jól csinálom... Azt persze meg sem merem kérni, hogy írd le Te hogy szoktad...
Tudom progi... de az nekem nincs...(másnak sincs) de a tárolós (UNI-T) szkópon szépen megmaradnak a felrajzolt jelek a kontroll pontról... de tudom, hogy volt jobb is... régebben...

bmejdz9nu

Megtértek... [#nyes] De ne higy ám a "szemfényvesztésnek" :) (Én is csinálok még léptetős gépet!)
A szervó csak egy kicsit gyorsabb és erősebb... semmi más... ja meg halk...

svejk

Hát ha mégsem átverés show akkor én is gratulálok..:) :)

svejk

Ebben igazad van RC!
És mit csinál a luzer felhasználó ha nem tudja beállítani? Elkezd segítségért kapadozni, vagy rosszabb esetben elekzdi szidni..:)
Sajnos már én is többször kétségbe vontam a használhatóságát, de ezek a jó hírek mindig visszavezérelnek hozzá.
Már csak Varsányit kellene meggyőzni:) :)

svejk

Psichobilly!
Nem Tennéd közkincsé a mach verziód számát és az xml fájlt?
Teljesen fel vagyok csigázva hogy 10-15 ember mit rontott el, vagy mit nem csinál jól.
Arról nem is beszélve hogy a motoroknak már a hangján hallatszik (vagyis hogy nem hallatszik) szépen van beállítva.
Irányváltáskor a koppanások a kuplungból erednek, vagy úgy összességében a mechanika hangja.

svejk

Boccs a helytelen névírásért!
Tehát:
Psychobilly!

Tudom most azt sem tudod hol áll a fejed a rengeteg gratulációtól, ami jogos és büszke is lehetsz rá.
De ha lezajlik a dolog és lenne egy kis lyukas időd megcsinálnád nekem a scorpion.tap-ot exact stop-al lassan és utána a CV üzemmódal fokozatosan gyorsítva?
Annak idején ott nagyon látszott az eltérés, és Sajnos nekem nincs mechanikám még ha sikerülne is beállítani a mach-et hozzá.
Biztos már sokan unják ezt az erőszakoskodást tőlem, de annak idején a két üzemmód eltérése engem nagyon megzavart.
Ha nem tudsz rá időt szakítani az sem baj, ha igen itt találod a G-kódot:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/" TARGET=_fnew>scorpion.tap

Köszönöm!

fs9s63xkf

Nekünk benne van a 12 másodpercben a Z fel és le mozgatása, valamint az x0y0 pontról indul és oda is megy vissza a végén!! Nem ér csalni! :)

bmejdz9nu

fs9s63xkf

A verzió az a tapasztalatom szerint a 2.63 fölött mindegy.

Amit fontos beállítani:
General configban:
- CV mód
- Look ahead : 200 minimum

Motor tuningban:
- a gyorsulást kell magas értékre állítani, fontos, hogy ezt a csúszkával nem lehet, be kell írni kézzel !!!

Mást én sem állítottam át, minden az eredeti...
A CV-módban akkor látszik az eltérés, ha kicsi a gyorsítás. Nem tud elég gyorsan felgyorsulni ahhoz hogy folyamatos sebességgel haladjon az adott kanyarban, ezért levágja a kanyart. Ha viszont elég nagy gyorsítást írok be vagy lassan megyek akkor nem kell levágnia mert fel tud gyorsulni.
Van a Stop CV on angles > X : Ha nagyobb szöggel találkozik mint X akkor átkapcsol exact stop módba, viszont fontos, hogy ez csak arra az egy kanyarra vonatkozik, utána rögtön visszavált, ezt még régebben kérdezted...  
Ha holnap lesz időm akkor megcsinálom a skorpiót...  

svejk

És láss csodát!!
a Lock Ahead 200 csodát művelt :) :)[#buck]
(eredetileg nekem 20-on volt)
Most gyorsan utánaolvasok mit is jelent ez a beállítás :( :(

svejk

Ezer köszönet!!!
Lehet ezek után már kár is a scorpiot rajzolni:) :)