Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

Mi van egy szervó mocinak amitol az szervó ? A tápon kivül más kivezetése is van ? (nem a jeladóra gondolok )! Példaul Sasi is "közönséges" ablaktörlő mocit rakot fell a plazmájára , vagy tévedek ?

0gbwyh99

Ha külön veszek jeladót akor mire kell figyelnem ? Hany soros jeladó a jó ? A jeladót közvetlenűl a moci tengelyére kel felszerelni ? Az a jeladó amit úgy árúlnak hogy saját háza van és csak egy tengely lóg ki belőle , és rugalmas tengely kapcsolóval kell össze kötni a mocival(úgy néz ki mint egy kis motor) - az jó ?

0gbwyh99

És egyáltalán mit jelent az hogy 500-soros a jelado ? Azt hogy 500 jelet add fordulatonként ?

000000000

utanna kene olvasni!van jo par kep a forumon es egyebb info!a lenyeg az hogy attol szervo a motor hogy van rajta encoder,ami lehet kulonfele felbontasu es tipusu,abbol tudja a vezerlo hogy a motor epp menyit fordult es hol tart,ettol jobb a sima lepteto motornal,mivel hogy annak a vezerles kiosza a lepesszamot de nincs ellenorizve hogy meg is tortent e a vegrehajtas!szervo motrot lehet keszen venni vagy epiteni,attol fugg kinek mire van kepessege.elony meg a nagyobb sebesseg a lepteto motorokhoz kepest.Amugy a motor lehet egy kozonseges szenkefes motor termeszetesen a vezerlo maximum leadott feszultseg es aram fugvenyebe es a felhasznalastol fuggoen.A hatarok eleg tagak es valtozoak,mindig az aktualis kovetelmenyhez kell igazodni.

000000000

Hello!

Egy DC szervo motort mennyivel lehet névleges feszültség fölött járatni?

Lehet egyáltalán?

Üdv!

000000000

Lehet, mégpedig lényegesen nagyobb fesszel. Pl. 24 Voltos motort akár 100 Volttal is. Persze itt minden a vezérlő "tudásától" függ...

000000000

Ühüm..

És nagyobb áramot is eltűr? Valahol olvastam, hogy lemágneseződhet...
A nagyobb fesz. megállapítására van valamilyen szabály? Vagy ezt csak próbálgatással lehet megállapítani (...pl. nagyon melegszik a motor akkor az már sok...)[#circling]

Köszi!

000000000

Lehet járatni, de minél inkább igazi szervó, annál kevésbé.
Egyébként mi az alap problémád?
Kevés a szervoszabályzóddal működtetett motorod
max fordulatszáma, vagy nyomatéka?
Konkrétan milyen típusú motorról van szó?
Szervó egyáltalán?:)

bmejdz9nu

soros? azaz cpr?  
Ha 500cpr-es az 4X módban 2000 fizikailag valós poziciót tud szolgáltatni... azaz 2000 "helyzet impulzust". (1X-ben 500, 2x-ben 1000)

000000000

Nem, nem...csak van itt egy szervo 'jellegü' motorom és egy bazi nagy tápom, gondoltam megpörgetem...

A szervo vezérléshez tök vagyok, most olvasgatom a topikot...

Jól gondolom, hogy a szervó vezérlőre rá lehet akasztani azt a maximális áramot és feszültséget amit a vezérlő bír, majd azt ő a beállításoknak megfelelően lekorlátozza a motor felé? ...vagy pontosan annyi áram/fesz. adható a vezérlőre amit a motor elvár?...

000000000

Ha, csak, megakarod próbálni, kösd rá egy akutöltőre.

000000000

Bocs, de azt hittem, szervóval hajtott motorról
van szó. Ami pedig a kérdésedet illeti, bocs,
de nem értem, ezért válaszolni sem tudok rá.

bmejdz9nu

Szerintem, ha nem tudod mi-micsoda tegyél be egy két képet... az szokott segíteni... először a motorról... Sokkal kevesebb csalódás ér...

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=220247857471&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=012" TARGET=_fnew>UHU szervóvezérlők a német Ebay-on.... a nagyobbik :) 30A/150V (IRP260-nal) Fix und Fertig :)
... Na erre kiváncsi leszek... Ma este lesz vége a licitnek...
6db van fellistázva... Mindenhová elküldi... PayPal-t is elfogad... A duma is jó... :) Az eladó sem "zöldfülű" Tehát minden adott :)

http://i10.ebayimg.com/03/i/000/f8/24/f59a_1.JPG" border=0>

bmejdz9nu

Csak 45 Euro-t értek a németeknél ...azaz 10.700Ft/db a "Fix und Fertig" 30A-es UHU vezérlő... Érdekes és elgondolkodtató...