Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

" Tehát nem igaz, hogy csak főorsó szabályozására való egy analóg bemenetű vezérlő ;) "
Nem a bemenettől függ  hanem a visszacsatolástól hogy alkalmas-e pozíciószabályzásra.

Szedlay Pál

Danibá!

Ne dobd el. Nekem vannak GALIL kártyáim. kiválóak. Azt nem tudom, hogy a 1040-es megy e Mach alól, de a 18XX és a 22XX azok igen. Állitólag a 17XX is megy, de ez nem biztos.
Egyébként ha meg akarod hagyni a kártyát és profi szoftver kell hozzá akkor:
http://www.camsoftcorp.com/

Ezt a szoftvert ezekhez a kártyákhoz írták.

000000000

Egyáltalán, nem szerettem volna sértődést generálni senki részéről. Ha, tudatlanul vitatkozom, az azértvan mert szeretném jobban érteni a dolgokat. Azért tettem a kérdésemet a fórumra, mert gondoltam több szem többet lát. De nem utólsó sorban tudom, azt, hogy tőlem messze sokkal jobban hozzáértő emberek is vannak a fórum látogatói között. Az, hogy a Zoltán ismeri a PC kártya típusát, az azért van, mert ő erre is rákérdezett. Ezentull, ugyanazokat a képeket küldtem meg neki is, mint neked. Természetesen, aki felajánlotta a segítségét azt igénybe is vettem. De mivel még most se tartok a teljes megoldásnál ezért a továbbiakban is szívesen fogadom a segítséget. Ahogy, fentebb írtam több szem többet lát. Az ideális az lenne ha minnél kevesebb átalakítással és ráfordítással lehetne üzembeállítani a gépet. A vezérlőkkel kapcsolatban: Te azt írtad, hogy a többi vezérlő biztosan más mert ez főorsó szabályzó. Nos, amikor megnéztem újból, kiderült, hogy a 4 szervómotorhoz van kötve mind a négy és tök egyforma. Az én paraszt eszem, azt a következtetést vonta le, hogy nemlehet főorsóvezérlő ha a motorokkal van összekötve. Gondoltam, megbeszéljük, hogy akkor most mivan, sértődés helyett. Hátha én is okosodom egy kicsit. Szerintem, kevesen törődnének bele, hogy egy ilyen gépet (aminek a képét elküldtem neked is) szétszedjen és néhány alkatrészt használjon belőle. Egyébként köszönöm a segítő szándékodat. Elnézést, ha megsértettelek.
Dániel.      

svejk

Á, semmi gond, csak még reggel volt valószínű :)
Egyébként ha mindene megvan és nem bontás lesz, akkor úgy is megér egy párszázezret rákölteni.
Ha csak a szoftver (winyó) hiányzik bizonyosan tudnak segíteni a márkaképviseleten. Aztán már csak meg kell tanulni kezelni.

HJózsi

000000000

Sajnos, márkaképviselet nincs itt. Ez egy egyedileg, amerikából 1999 ben újonnan behozott gép. Amiből kilopták a vinyót.

000000000

Kösz, a segítségedet. Ismered ennek a kártyának a bekötését?

000000000

Huuu, ez nagyonjó!!!!!!!!!

4mjnxdwuu

És ez annyira titkos gép, hogy mások nem is nézhetik meg ...? [#rinya]

000000000

Nem, egyáltalán nemtikos. Csak, nemtudok felrakni képeket. De, akár személyesen is eljöhetsz szívesen látlak. Biztos látsz nálam egy-két számodra érdekes dolgot. Meg ezenis, hogy az amik, hogy csinálják-ták.

Szedlay Pál

Szedlay Pál

A kártyához való driverek letölthetők a GALIL honlapjáról installáld fel és elméletileg már működik is.
Utána töltsd le a Mach3 pluginek közül a Galilhoz valót instaláld és ha felismeri a kártyát akkor szerencséd volt.
Ha valami nem meegy segítek.
Pali

bmejdz9nu

Csinálhatnánk ezeknek a GALIL vezérlőkártyáknak egy külön topikot - ha lenne rá igény...
Én nagyon kevés gyakorlatias infót találtam a neten róla... Persze WinPC-vel nem megy, így nekem mindegy :) ... és ha jól tudom Mach-on kivül más hobby vezérlő progival nem is megy... ha jól tudom... (Mach-al sem mindegyik)
Ezt a kártyát a Mach "hivatalosan támogatja" ? Vagy a Galil "hivatalosan"? Azaz melyik oldalról van a kompatibilitás szavatolva? :)

Szedlay Pál

Nem kell külön topik, csak Danibának akartam segíteni, de ha ennyire irritál a téma töröld légyszíves. Nem sértődök meg.
Egyébként a garancia itt  
http://www.artsoftcontrols.com/artsoft/plugin.htm

"Pre-Release Testing"

És nekem valóban működik kifogástalanul.

Van még egy progi amit találtam hozzá nem is volt drága, de nagyon gagyinak tünt ezért nem is mentettem el róla infót, de fórumokról elő lehet ásni.

bmejdz9nu

Remélem nem értettél félre... a dolog érdekes! Sőt ha kell a nagy kimeneti freki ez a vezérlőkártya az egyedüli megoldás... Téhát csak "sovárkodok" :)