Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

4mjnxdwuu

az egyikemen kibontottam a nyílást, van egy csomós kábel végem és egy sima... Kb 20mm vezeték, egy-két próbálkozásra adtak lehetőséget...
Azt hittem tőben lecsípték...

Motoros

Ez várható is volt mert mostmár visszagondolva..persze utólag okos vagyok... az én tárcsa motoromon a feldelejező tekercs egy vakdugóra ki volt hozva. Az Fr cég vállalta tárcsamotorok felújítását ami kefecseréből és kipucolásból, esetleg tárcsafelszabályozásból állt. Így tudta megoldani.

svejk

Anno, amikor a Tiédről a képet beraktad csak én is találgattam mi lehet a "piros drót".
Így hogy a kezemben foghattam, és legyengült szétszedés után egyből beugrott a szerepe.

Még a Videoton mocira visszatérve egy szó erejéig, érdemes tachosat szerezni , mert a tacho tárcsája ugyan az mint a motoré.
így marad egy tartalék tárcsa, ami ugye a lelke az egésznek.

svejk

A vidinél is csak 2-3 mm szabad de simán hozzá tudtam forrasztani egy vezetéket.

bmejdz9nu

Hűha... egy pénzért két motor :)

svejk

Azt hittem megúszom a ruszki tirisztorok előkeresését, de nem..._:) :)
A 100 V-ra töltött kondipakk már a 25-ös tirisztoromat is bezárlatosította :( :(
Valahol vannak 150 A-esek, de hol? :(

svejk

bmejdz9nu

svejk

Nem vagyok mohó, gondolom a gyári értéket úgysem lehet túllépni.
Lehet túl nagy impulzusra reverzibilissé válik a folyamat a mágnesben.

4mjnxdwuu

svejk

Köszi nem kell, megvannak...egyik kollégám padlásán  :))
A soha el nem készülő szabályzott hegesztőtrafóhoz vitte el:)
(az inverteres hegesztők  mellett az is egy vakvágány lett volna)

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.de/Neodym-Magnete-Magnet-25x5-mm_W0QQitemZ190141302287QQihZ009QQcategoryZ30681QQcmdZViewItem" TARGET=_fnew>itt vannak a mágnesek.... amit kérdeztél.

Nem olcsó... 16 db+szállítás = 47.2 Euró... (PayPal viszont ok :)

svejk

Ennél még nálunk is olcsóbb és a posta is csak 1500 :(

bmejdz9nu

Ha nem licit akkor drágák, "összelicitálni" 16db-ot nem egyszerű... hát valóban túl drágák...