Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Hát azért küldjed mert ilyen lassú ... :) Több is jöhet, ha nem fér el...:)

000000000

Nem semmi élmény egy ilyen motort szétszedni és kézben tartani.

Szalai György

Ja!
Szélgenerátornak mi?
Még mit nem. [#ejnye1]
Ad ez még pár szép élményt.

ybm4ifb

Sziasztok

Hát igen,szép ez a tárcsa motor.
Nekemis van...de az enyém hagyományos kumutátoros...na azt összerakni a nagy müvészet.
Az enyémnek a forgorésze mügyantábol van..persze benne a tekercsek..ugyancsak négy szénkefés...

Szoval,párszor volt szencségelés..mikoris a mágnes össze rántotta a két fedelet,becsipve az ujjam..

4mjnxdwuu

most pöcsölök vele, mert összerakva másfélszer nagyobb áramot vesz fel üresen.... Talán nem pont úgy mentek vissza a kefék ahogy előtte volt ( érdekesen kopnak...)
Játszok vele hátha visszaáll az eredeti állapot, ha igen, küldhetek egyet tesztelésre ha tényleg akarsz játszani vele, adatlap szerint mégsem olyan sz@r... Legalábbis nekem jó lesz bár egy darabig biztos a szekrényben fognak várakozni.

4mjnxdwuu

pláne ha becsípi, de eddíg megúsztam... ( van még 3..) [#vigyor3]

bmejdz9nu

bmejdz9nu

Amelyik motort szétszedted... az kb. 30%-ot vesztett az erejéből... lemágneseződik... Ne szedd szét őket! (többet ne...)

Motoros

A csudába, ha jól látom ez ugyanaz a motor ami az MS 72 smd beültetőmben volt, galyrament és egy felújítottat majdnem 100e ft-ért vettem, Te meg csak úgy találsz ilyeneket.
Az eredetit egy francia cég gyártotta..megvan a neten, a tipusjel szerint megtalálható.

bmejdz9nu

Ez Kollmorgen motor (USA) vagy nem ?

bmejdz9nu

Ma próbálgattam egy ilyen tárcsamotort (majd teszek fel képeket) érdekes szerkezet...
Egy biztos, kevés fesz és "bazi" áramok kellenek neki... akkor tud gyorsulni...

4mjnxdwuu

Hali, már mindet kipucoltam tegnap este....
Az első volt sokáig szétszedve,( 20 perc ) a többi csak pár percig, amíg kifuvattam..... A munkahelyen voltak olyan cuccok amiknek nem tett jót a szétszedett állapot, De az nem pár perc volt...
Kifúvatni, meg ki kellett mert ha kivettem egy kefét, kijött egy kiló kefepor, a képen is láthatod milyen volt belülről...

4mjnxdwuu

? V-os amit kipróbáltál, és pl 24V-n mekkora áramot vesz fel üresen?? 24V 10A -s tápnál próbáltam lefogni, de füstölt a rongy...

3vv2btrhv

bmejdz9nu

Szétszedés után... :) 24V-on 1,4A és a fordulatszám 5280rpm. Neked? A rongy persze, hogy füstöl... :) de...