Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Hát ezen lehetne filózni, mert ha ő érzékeli az eltérést, akkor az már eltért a névlegestől és az már selejet (nem jósol, hogy előre leállítson bármit is, csak utána, ha már megtörtént)!

svejk

El nem adunk, de ha állod a pk.-t természetesen Neked küldök egyet tesztelésre, aztán majd visszakerül valamikor vagy esetleg utána beszélhetünk árról.
De vigyázz, mert ez a sokat emlegetett "ablaktörlömotor" szerűség és a made in home encoder is házilag lett ráapplikálva.
Hétfőn tudom küldeni, 500-as encoder lesz rajta.
Küldj postacímet magánba!

000000000

Szia Szobrász!
Egy léptető motort nem érdemes "szervósítani"
mert magasabb fordulatszám fölötti tartományban
minden léptető motor a működésének a határán
mozog. Így tehát ha a szervo szabályzó egy adott
helyzetben "megkéri" nyomatéktöbblet leadására,
hiába teszi. Egy szervorendszernek alapvető
tervezési szempontja, hogy a végrehajtó eleme
(motorja) is  képes legyen azt csinálni x
időállandón belül, amit kíván a szabályzási
helyzet.

000000000

Szervusz Tibor!
Azt hiszem, más elvárásaink vannak, másról beszélünk!
Én nem gondolok gravír pontosságra, vagy sorozatgyártásra.
Adott egy 1 köbméteres carrarai márvány! (sajna nem ;-), de majd)
Az ember inge, gatyája rámegy...
Adott egy irtózatosan hosszú G-kód.
Adott az ördög, aki nem alszik (többek állítása szerint ezért táskásak a szemei).
Mármost - sajna vagy sem - nekem adott a mikro léptetős rendszer szép nagy léptecsekkel.

Az emberben természetes az igény, hogy a lehető legkisebb hibázási kockázat mellett dolgozza meg ezt a kavicsot! Még így is érthetetlen a makacskodásom?

(Magas fordulaton állítólag visszavesz a http://www.geckodrive.com/photos/G101_Manual_Sept_3.pdf" TARGET=_fnew>G-rex és maga ellenőrzi ezt a határt)

Üdv.:
Áron

000000000

Szóval nem kell ez énnekem, csak talomban tartanám a lépésvesztéstől való félelmeim miatt!
Mert vannak.

000000000

Nézd meg D.laci-nál. Raktam ki már motorokat.
Csa nem tudom Laci mikor tudja kirakni a lépeket is.
Üdv

000000000

000000000

Hát tudod kedves Szobrász, ezt a hajtás
kiválasztást akkor alaposan elszúrtad.
Az 1m3-es márványt megmunkáló gép álmaid
és ennek léptetőmotoros hajtása ugyanis
egymást kizáró kategória.

000000000

[#szomoru1][#szomoru1][#szomoru1]

000000000

Természetesen állom oda-vissza a pk-t és nagyon köszönöm!!!
Mailt küldök![#worship]

000000000

http://www.liverpoolmuseums.org.uk/conservation/technologies/casestudies/caligula/graphics/carving_caligula.jpg" border=0>

j3rx6bsjd

Ne keseredj el szobrász,ha nem hajtod eszeveszett tempoban a gépet,szerintem megoldható léptetőmotoros megoldással is,Egy dolog a lényeg a forgácsoláskor fellépő előtolási erőigény ne haladja meg a léptetőmotorok erejét.(de szép mondat lett)

000000000

Szerintem is!
Ne írd le a léptetőmotoros hajtásokat, egyszerübb és könnyebb kézben tartani![#vigyor2]

000000000

Szia Szobrász!

Neki kezdtél már a gép épitésének?
Ne haragudj de már anyit olvastam  a tervezésről és az épitésről de képet nem láttunk a gépről.
Lessz valamikor???

Remélem nincs harag[#awink]

Szalai György

Jó tanáccsal nem tudom segíteni a munkádat. Ez a szint már túlnőtt rajtam. Leragadtam az analógnál meg a TTL CMOS-nál. Amit programozni kell az nekem kínai. Lehet hogy a közeli jövőben nektek is az lesz, mert ott fogják gyártani. Tibor45 bejegyzéseit olvasva már alig merek valamit szervo motornak minősíteni. Szívesen kölcsön adom én is a szervo motornak látszó tárgyaimat. Kilenc félét találtam a pincében, encoderrel egybeépített használt darabok. Mindegyik fajtából odaadnék egyet, mert most a sokféleség a cél. Ablaktörlő motorom nincsen, de áttétellel egybeépített szervónak látszó van. Nem biztos hogy az jó lenne neked, (Nagy nyomatékú tengelyt nehezebb terhelni) ezért őket nem ajánlom fel. Vannak viszont elektromos kuplungjaim abból adok szívesen, ha valami villanyfék félét akarnál építeni. A postázást nem vállalom de Bp Nyugati pu. ig be tudom vinni őket. A filetár képekbe tettem egy fotót róluk Sokszervo néven, de nekem nem nyílik meg, ha neked se akkor kérlek töröld. Tettem ugyan azt kissebbe, (Sokszervo2) az már nekem is nézhető. Jó kisérletezést.