DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

huatn6gfd

3ztiz2p39

No, a kis panelt nem találtam meg, de volt egyszer egy közös beszerzésünk 75ALS192/197-ekből ebből gondolom, hogy ezeket használta.

008py5n5y

Szia István!

Felmerült bennem néhány kérdés a DCS810 V2 vezérlővel kapcsolatban.

Tudsz már véleményt alkotni a tesztelt vezérlőről?
Érdemes használni?
Hol lehet beszerezni?
Mi a különbség a Klaviónál forgalmazott DCS810 és a DCS810 V2 között?
Az általad említett elektronikus gear-nek mi a valós gyakorlati jelentősége?

Köszönöm!

3ztiz2p39

- valamelyest tudok...
Alsőre nagyon furcsán viselkedett de aztán kiderült én vártam tőle sokat és a motor is nagy volt amivel tesztelgetni kezdtem.
- Szerintem kisebb motorokhoz, mint az E240 jó választás lehet, de pont olyannal még nem próbáltam mert nincs itthon.
- Ami hozzám került az aliexpress-es vagy ebay-es volt.
- A Klaviost csak képen láttam, ebben másképp néz ki a panel.
Ami nálam van az az adatlappal ellentétben csak 6 A-tud folyamatosan és 12 A-t csúcsban, -ezt kb. 4 másodpercig-, utána leold.

- Az elektronikus gear akkor tesz jó szolgálatot ha nagyobb encoder miatt nem győznéd step jellel, vagy a tényleges szíjáttételhez lehet igazítani úgy, hogy az adott "kerek" elmozduláshoz "kerek" step érték tartozzon.

A beállító szoftvere igazi kínai, hol működik, hol nem, de azért be lehet vele hangolni.
Sok-sok leírását átnézve végül is egyik fórumtársunk akadt az egyikben annak a nyomára hogy hogy kell olyan motorhoz beállítani ami nem Leadshine-os.

Tervben van, hogy egy kicsit megerősítem a végfokját és ki akarom próbálni majd egy gépen élesben is.

vb3tgbym0

Köszönöm a segítségeteket!

Üdv. Anti

ihvhgd64x

Nem találom ennek az SMC szervónak a beállítási leírását. Ha valaki esetleg tudná.
Köszönöm

s7manbs8

Ott van a linkelt oldalon  abeállító szoftver hozzá vagy mire gondolsz ?

3z3fhyubr

Hello! Kérdésem lenne, bármilyen ötlet jó. Hogyan tudnánk kicsit inteligensebben vezérelni ez egy arduinoval. https://www.youtube.com/watch?v=nLYpVH7zjuA&feature=youtu.be

s7manbs8

Az mit jelent, hogy értelmesebben ?

3z3fhyubr

Pontosan így.  Tehát lehessen tanítani és nem csak a sebességét állítani, hanem gyorsulását és gyorsaságát. A videoból mindent fogtok érteni. https://vimeo.com/261308851
Amire igzán szükség van az, hogy tudjon egy poti segítségével jobbra, balra mozogni fokozatmentesen. Ezen kívül tudjuk a smooth-ját állítani ez azt jelenti hogy milyen gyorsan érje el a beállított sebességet és lehessen állítani azt is hogy a poti kitérése milyen mértékű gyorsulást eredményezzen. Azon kívül pedig lehessen tanítani tehát a sínpályán futó kocsi pozicióját meg lehessen tanitani vele és a két kordináta között mozogjon adott sebességgel és gyorsulással. Köszönöm szépen.

ihvhgd64x

Ismerem a beállító szoftvert.
Az a gondom nagyon leng. Azaz a motor tengelye állóhelyzetben "rezeg".

xit3medzv

Camera slider motion controlt szeretnél, a legegyszerűbb, ha Mach3-al oldod meg. Rámpákat be tudod állítani (smooth), manuálisan tudod mozgatni pl. játék kontrollerrel, G kóddal pedig előre programozott mozgásokat tudsz lefuttatni. Lehetőséged van saját grafikus felület megalkotására, senki nem fogja megmondani mi is az valójában. :)
Vagy használsz valamilyen open source Ardu megoldást vagy összehozol egy saját kontrollert nulláról valamilyen platformon.

3z3fhyubr

Nekem full kézi kontroller kell time laps hez ott a syrp genie☺️☺️

xit3medzv

Le kell programozni, ha a netet széttúrtad és nem találtál semmit, akkor úgy tűnik ezt nem úszod meg. :)

s7manbs8

Az encodered milyen felbontású ? Az érdekes kérdés egyrészt, mekkora tápról miylen motort állítanál be ?

Ehhez tudok esetleg segíteni, ha valamit még mondasz a motorról, hogy akkor mit is kellene hogyan állítani.