DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

ujd3n9823

nem lehet, hogy az csak 20A ?

gsz03b27r

rcxk9dpbt

200A-es vezérlőt szerintem nem találsz hozzá, legalábbis nem megfizethető áron.
7,15Nm névleges..és egy hajtóművel már meg is van és akár step-dir-el is hajthatod.
[#t19p141336#]

gsz03b27r

A leírása szerint 11,3Nm. max: 40C°-ig.

A 200A max impulzus amit elvisel.
Ennek mi értélme ráírni [#nemtudom]

130mm 3Kw AC servo 15Nm tud 2000rpm.

zwnavt8rw

Már is rengeteget segítettél!!!
De hogy hol lelted meg azt a táblázatot?!

Lehet nem napi 5 percet kellene ezzel foglalkoznom és meglenne :D

Nagyon köszönöm!

zwnavt8rw

A motorokhoz való meghajtó tud fogadni enkódert?
Értem ez alatt azt, hogy a beadott lépések kivitelezése, az enkóder jele alapján történik..

a linken írod hogy vannak más mocik is, nagyobbak?
Mert ahogy TBS írta, 3kW os már nem is szükséges, talán már 2Kw os is elég lenne..

zwnavt8rw

közben rájöttem hülyeséget írtam, persze hogy kell legyen, a motor fenekén, de nekem lineáris enkóder kellene hogy kezeljen

rcxk9dpbt

Ez a samsung Csd5 csak a motor saját enkóderét kezeli.
Léteznek olyan vezérlők amelyek a motor enkóderén kívül rendelkeznek még egy enkóder bemenettel, un full closed loop vezérlést csinálnak.
Panasonicban van nekem ilyen 1,5 kw-ban. A motor encoderén kivül gyárilag egy Mitutoyo lineáris encoder léc jeleit is megkapja.
A sebességet a motor encoder jelei alapján állitja be a pozíciót viszont a külső léc jelei alapján..
Egy fórumtársnak most raktam össze egyet..
Sajnos 1,5 kw fölött nincs szervóm.Ezek még mennek 1 fázisról..

gm8kkas6

Üdvözletem.

A képeken a motor adatai és nyomatékgörbéi vannak.
Ha szabad kérdezni milyen gépen van ez a motor?
Mert a teljesítménye alapján ez nem egy kis gép.

zwnavt8rw

köszi a görbéket!
valóban nem picike :)
egy maho 700c amin rajta vannak....

bár elvileg teljesen működőképes a gép, én szeretném kissé modernebb vezérléssel ellátni...

és kotrok hogy mit érdemes mit nem..

az szinte biztos hogy ha cserélek bármit is, az több más dolgot is von maga után

zwnavt8rw

Észben tartom hogy ilyesmire képes vagy, legfeljebb ha váltani kell akkor keresni foglak ha más nem a beállítás miatt, természetesen nem ingyen kérném!

Számlaképes vagy egyébként? Lehet majd egy kisebb 100-200W körüli szervó érdekelne... egyenlőre ez is csak kérdés szintjén még.

gm8kkas6

A 700-as egy kedvelt gép. Még elég sokfelé van a termelésben.
Viszont mielőtt belekezdenél bármibe is, ellenőrizni kellene a gép geometriát a hidraulikus rendszert, és a golyósórsók állapotát.

zwnavt8rw

Igen sok helyen találkozom velük a neten szerencsére, sokan igyekeznek modernizálni, sokan meg a philips vezérlőt gatyábarázni...

Golyós orsók úgy néz ki jó állapotban vannak, egyenlőre a kenésen dolgozom, van pár szarul kinéző cső, ezeket cserélem..
Hidraulikával még nem tudtam foglalkozni, elindulni elindul, már mint a szivattyú, de többre eddig nem futotta....

Jó lenne mielőbb beröffenteni, csak az előző tulaj által okozott hiányosságokat igyekszem pótolni...
Közben pedig morfondírozom hogy lehetne egyszerűen modernizálni, az uccnc hez szokott fejemnek :D

Ha marad a mostani dc szervó, akkor is kell más lienáris útadó, mert amit kinéztem ( mutattak) elektronikát a mostani philips fejekkel nem tudna mit kezdeni...

Te szerelsz ilyeneket?

3ztiz2p39

Azt írod az orsók jók.
Ha így van szerintem neked otthon bőven megfelel mérőléc nélkül is az a gép.

gm8kkas6

Tény és való nem egyszerű a döntés, hogy melyik irányba induljon el az ember egy modernizálás alkalmával.. Szerintem az az alapvető kérdés, mire és hogyan akarod használni a gépet. És ehhez igazítsd a továbbiakat.

Ha maradsz a hobby kategóriánál (Mach3, Uccnc) akkor nemérdemes mérőlécet felszerelni. De le kell cserélni a mellékhajtásokat és motorokat. Viszont egyfázifú megtáplálással megfelelő nyomatékú hajtás/motor páros nincs.

A gép korából ítélve azért nem ártana ellenőrizni a golyósorsók állapotát. Igy a későbbiekben nem érhet meglepetés és még időben tudsz döntést hozni.

A kenésnél érdemes ellenőrizni az olajadagolók állapotát.Ha nem zárnak rendesen sok olaj elfolyik fölöslegesen és nem lesz jó a kenés.

Ha szabad kérdezni, milyen vezérlést mutattak/ajánlottak a Grundig helyett?

És igen, szoktam gépeket szerelni.