Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

PSoft

Azt tudom hol vannak ilyen vezérlők, de hogy hol kapsz, azt...nem.:(

De ha már szóba került...
Használ valaki Uservo vezérlőket?
Ha igen, milyen alkalmazásban, milyenek a tapasztalatok?

svejk

Egy fórumtársunk felajánlása révén tesztelgetés alatt van nálam egy Leadshine DCS810 v2-es DC szervo.

Ezt a beállító szoftvert töltöttem le hozzá.

Nekem valamiért nem reagál a Kd tag állítására és az encoder felbontását is hiába állítom a vezérlő mindig úgy kezeli a step jeleket mintha 2000-es osztású lenne az encoder.
(az electronic gear működik)

Mit ronthatok el?

svejk

Ja és a fő kérdés, használ-e valaki ilyen vezérlőt közülünk?

svejk

No az encoder felbontásra meg van a válasz:

"Encoder Lines parameter in this tab is just for self-test motion controller during
tuning, and will not affect the driver to interpret the encoder feedback signal. "

Ez oké.

ANTAL GÁBOR

vb3tgbym0

Sziasztok!

Keresek megvételre Dc E240-es motor encoderhez jel átalakítot a képen látható kivitelben. Ha van elfekvőben és megválnál tőle kérlek jelezd felém.

Köszönöm.

dezsoe

Szia!

A gugli sem nagyon talált ilyet készen, de gondolom, hogy egy 2631-es van rajta (a fotón nem látszik), meg a lezáró ellenállások. Fillérekből megépíthető. Ha van ilyened, akkor a lábkiosztást kell csak felmérni. (Mármint a csatlakozókét.)

dezsoe

Tudom, de gondolom, neki az eredetivel lábkompatibilis kell.

PSoft

Sneci gyártotta ezeket a jelillesztőket, az E240-es projekt idején a motorokhoz, illetve a HEDS enkoderekhez.
Át kell bogarászni a könyvtárát a tárhelyünkön.

Szerintem, kapcs. rajz is van hozzá.

dezsoe

Köszi! Természetesen ez az egy rajz hiányzik... :) De legalább megvan a kábel túlsó vége, tehát lehet tudni a kábel kiosztását, már csak az enkóder típusa kell és az a vége is meglesz.

PSoft

Ha E240 akkor szinte biztos, hogy ez van rajta:

dezsoe

Csak előkerül minden része! :) A kérdező nevében is köszönjük!

svejk

Úgy rémlik Sneci nem 26C(LS)3x IC-ket hanem talán 75175-öket használt. Lehet van nekem is egy majd holnap megkeresem.

svejk

Persze ha a kérdező leolvassa az övéről az egyszerűbb.