Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Sziasztok!
Milyen kábelt ajánlotok enkóderhez ami beszerezhető, árnyékolt, bírja a hajtogatást?

Szalai György

ÖLFLEX® ROBOT 900 DP 3 x 2 x 0,14

Hobbyra sajnos szigorított elvárások vannak.
Legyen beszerezhető, de könnyen és olcsón .
Lehetőleg árnyékolt legyen, de még mindég olcsó.
Nem baj, ha kevésbé bírja a hajtogatást, csak legyen olcsó.
Majd kicserélem, ha tönkrement.
Arra meg ott a LiYCY kábel, aminek a legjobb tulajdonsága, hogy olcsó.

s5f8tmfv3

Köszönöm a tippet!
LiYCY van itthon, egyelőre megteszi.

s4sryue

Sziasztok!
Milyen mozgásvezérlőt javasolnátok analóg szervóvezérlőhez?
Olvasgattam a lehetséges alternatívák között mint:Kfop,vagy mesa5i25.Ti milyet használtok ,mit tanácsoltok?

000000000

Első lépésként az analóg sebesség szervóhoz kell egy step-dir/analóg áramkör (foglalkozom ilyesmivel is). Utána pedig bármilyen step/dires mozgásvezérlővel hajthatod.

svejk

Elég ha megadom a servo drive típusát, fizetek, Te küldöd az átalakítót és majd én be tudom állítani, vagy neked kell feltétlen a hajtáshoz, géphez illesztened?

s7manbs8

Mihez kellene, küldjed csak, megnézem, hátha van rá megoldás.

svejk

Megoldás van több is, ott volt pl. anno Snecié, én is elkövettem egyet a Magi Quantum chip-jével,  Horcsab fórumtársunk is kifejlesztett egy verziót, A NET-en is lehet találni megoldásokat.
De mindegyik sántít kicsit...

Engem sokszor megkerestek már ilyen ügyben és igazából a tuti receptet senkinek sem tudtam megadni.
Robsyhoz eddig is küldtem már pár érdeklődőt.

000000000

Bocs, elsiklottam ezen bejegyzéseden, most vettem észre.
Az első analóg szervó élesztésnél, bővítésnél szeretnék ott lenni, utána már a Te kimagasló szaktudásod bőven elég arra, hogy nem kellek többet ehhez.
Előre pedig semmit nem kell fizetni, nálam alapelv, csak a feladat sikeres elvégzése után lehet erről szó, a tesztek, próbák pedig ingyenesek.

vadember

Svejk árult régebben Electrocraft E240 DC szervo motort.Nem találok róla semmilyen adatot.
3000/perc a fordulata?
Van a végén az enkóder annak kellene a felbontása. Valami lehetetlenül kicsi imbuszkulcs kellene hozzá, hogy le tudjam venni a tengelyről.

designr

A legtöbbnek 512 encoder osztása van..Imbuszra vigyázz mert colos méret..

designr

designr

A szmájlit véletlenül ..nem tudom hogy került oda,,

Révész Richárd

Ha kell ilyen imbuszkulcs akkor küldj postacímet és holnap postára adom.
Nekem mér nincs rá szükségem.

Egyébként collos méretű

Révész Richárd