Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

NagyZé

Biztos, hogy a kontroller adta meg magát?

4va4kwi

Egy Pic-es hobby táp. Neten találtam, csak utánépitettem. Nincs benne ilyen védelem, eddig soha nem volt vele baj. Nem is feltételeztem, hogy lehet a kimeneten fesz amig nem indul el a pic.

4va4kwi

Kiforrasztottam és zárlatosak.

svejk

Hmm.. sajnos ilyenek ezek a NET-en fellelhető dolgok, alig van köztük egy az egyben használható.

De cserébe -eddig- olcsó volt.

4va4kwi

Ja, most kifizetem a tanulópénzt.

szabo janko

Szép napot mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy esztergába beépített DC szervo. Azt csinálja, hogy mielött elindul a Z mínusz irányba előbb lép valamennyit pluszba és ezután megy mínuszba.
Egy program során ezek a visszalépések összeadódnak,így mind messzebb kerül a jó mérettől. A szervót a géppel vettem Székesfehérváron így nincs rajzom róla. Mutatok képet hátha valaki felismeri.

D.Laci

szabo janko

Megnézem bár eddig rendesen működött. Minden estre köszönöm a segítséget.

D.Laci

Még nem találkoztam ilyen hibával, csak a feliratozásból gondoltam.

horcsab

szabo janko

Hát már én is erre gyanakszom. Q9874 es van rajta. Azt figyeltem meg hogy csak néha csinálja ha az ellenkező irányba többet megy vagy gyorsjárattal elmegyek a másik irányba.

000000000

Találkoztunk már ilyennel, ugye Csaba [#nevetes1]

horcsab

Főleg ha leszakad a GND! [#nyes]

000000000

Na igen, és 4.5kW az nem áll meg.
Lássad 40x80-as aluprofil úgy gyűrődik mint az alufólia [#hehe]

8x5mimzwf

Üdv !

Kérdés... Lehet tök 1 szerű.
adott DC szervós rendszer (DC 130V és 8A ig megy)
TACHO van a motoron . Ha a hirtelen megállásnál kicsi rugózik akkor mit érdemes állítani a vezérlőnél ? A tacho jelet (erősítését) feltekerem akkor ugye elkezd zenélni állás közben.... Ha meg azt letekerem (nagyon) akkor ugye meg be tud billegni. Most úgy van hogy nem billeg de azért a megállásnál ha az hirtelen van akkor túl tud lőni azt így kicsit  billeg.....
[#nemtudom]