DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

dm0jfi8u

Sziasztok! Smc szervohajtás hibába futottam bele és nem tudom a megoldást. Teljesen működőképes rendszer volt használatban,így az elkötést,rossz mikrokontroller égetést és társait ki tudom zárni. Sokáig nem ment a gép,előtte hibamentesen üzemelt.
Ha tápot kap a rendszer,tartásban volt a Z tengely motor de mozdításra egy irányban fejvesztve elindult. Pár próba után már tartásban sincs a motor,mintha nem kapna tápot. Ha kézzel eltekerem,először sárga majd piros led jelez,pozícióiba miatt. Ebből is gondolnám hogy jeladó rész rendben van.Ha a vezérlőre az Y tengely motorját dugom át,a hiba átvándorol az Y tengelyrr. Tehát a Z motort,enkoderét és a kábelét kizárnám. Tud valaki segíteni,merre induljak? Fet cserén gondolkozom a vezérlőben,IRF540 típusból van bent 4 db. Próbaképpen IRF640re tudnám cserélni hirtelen.
Fet hiba okozhat ilyen hibajelenséget?
Köszönöm szépen előre is!

6x0ud2xg

tegnap  írtam egy privát levelet .  Megkaptad?

dm0jfi8u

Szia! Igen,köszönöm,válaszolok is rá.

dm0jfi8u

Sikerült megoldani a problémát. Leírom,hátha később még jól jön az infó valakinek : Kontakthiba volt. Megmozgattam az IC-ket a foglalatokban és a különböző csatlakozókat is hibakeresés közben lehúztam többször. Ezután pedig úgy néz ki,hogy most működik rendben,remélem így is marad. [#kacsint]

6kjamr27

Helló mindenkinek!
Érdeklődnék hogy találkozott-e itt valaki AMC Digiflex Digital Servo Drive, szervó meghajtókkal? A pontos típus DPRNLIE-03A400A. Elméletileg tudnia kéne STEP/DIR vezérlést, de nekem nem sikerült mozgásra bírnom őket.  Ha valaki használt már ilyen vezérlőt és tudna segíteni a STEP/DIR jelek bekötésében azt megköszönném.
Üdv: Gábor

62pb8zge

Sziasztok !
Keresek Nema42 méretű erősebb Dc szervo motorokat,jó állapotú
bontottat elsősorban.
Köszi !

6gzxf6pc

Sziasztok,
Bontottam egy gépet és maradtak belőle motorok, nem sikerült túladnom rajtuk, így megpróbálnám felhasználni egy gépépítéshez. Teljesen alapoktól indulva kérdezném, hogy az a mellékelt két moci életre kelthető-e, vagy "komolyabb" vezélőkre volna szükség?
Előre is köszönöm az építőhozzászólásokat.-B

50sa8a6a9

Sziasztok!
Kaptam, szereztem képen látható szervó motort. Szeretném életre kelteni, de fogalmam sincs milyen vezérlő illene hozzá, dc,ac stb. Google nem talált semmit, vagy nekem nem sikerült.
Aki felismeri vagy látott már ilyet s leírná nekem azt megköszönöm. További szép napot!

vg8t6er64

Szia!
Csörrenj rám, elmondom mit tudsz tenni ezzel a motorral.

b6jgvrtfe

Szia,
Sikerült már kapcsolatot teremteni vele? Mert én is hasonló cipőben járok, próbáltam már sima DB9 RJ11 kábellel, de nem sikerült kommunikálni vele! Köszönöm válaszod !

ae9bbxbbz

Sziasztok,
A képen látható szervó motorom beadta a kulcsot - Model: E728, Part No: 0728-06-029. Tud nekem segíteni valaki, hogy hol tudnék ilyen motort beszerezni, esetleg a meglévő hibásat megjavítatni?
Előre is köszönöm!

wvs6cpz09

kcj98hg3n

Szia.

Ők biztos tudnak segíteni.

EMTC Villamosgépgyártó Bt.
2700 Cegléd
Külső-Kátai út Ipari park 5.
Tel: +36 53 501-114

Ők a régi (EVIG) [#kacsint]

Sok sok éve dolgoztam náluk, komplett szervó motor szerviz részlegük is van (mágnest is tudnak delejezni)..

vg8t6er64

Elkészült egy olyan Robsy sebesség szervóhajtás egy nagyobbacska 1.5 kW-os DC szervomotorhoz, amivel valaki a hagyományos marógépének az asztalát fogja mozgatni kézi működtetésű üzemmódban.
A motoron tachodinamós szenzor van. A két különböző irányt egy nyomógommbal lehet kijelölni, és az irányokhoz előre külön beállítható a motor fordulatszám (0-5 1/s közötti tartományra van csak szükség), amit persze menetközben is lehet állítani a kezelő dobozon egy potméterrel. Az aktuális érvényben lévő irányt egy LED jelzi ki. A kis fordulatszám miatt 24V/10A DC táp elegendő a működtetéshez.

Készítettem róla motordinamikai mérési teszteket is, ez a ~30 éves motor csodálatosan teljesít még mindig és 8 Nm nyomatékig fordulatszámtartó a PI szabályzókör miatt.

fwg7s098t

Bizonyára jól fog teljesíteni a hajtás, köszönhetően a tacho-nak. De azt a doboz amibe a kezeléshez szükséges alkatrészek kerültek érdemes lenne cserélni, mert ez az összepattintható megoldás nem stabil, nyekereg,nem vízhatlan, úgy egyáltalán nem ipari kivitel, szóval nem gépre való.
Akkor inkább egy falon kívüli kötődoboz, az teljesíti a fentebb írott dolgok ellentettjét.