Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Kisamotors

Áh, kösz Svejk!
Úgy tűnik a 100nano-s kerámia megoldotta a problémát.
Nincs szemmel látható pozició hiba, nem hogy több 10 fok, pedig "adtam neki". :)

PSoft

svejk

Az encoder szerelését segíti.
Ha elfordítod "egy pötty" irányába akkor az encodertárcsát lazán rögzíti a házban és szabaddá válik a 0,89-es imbuszkulcs nyílás.
(az más kérdés, hogy az E240-es motoroknál a ház másik oldalán is van egy nagyobb furat az imbuszkulcsnak)
A csavarok fellazítása után ebben az állásban egyben lehúzható a komplett encoder a tengelyről.

svejk

Nemrég derült ki számomra, hogy hülyeséget beszéltem a videón az első csapágy méretei kapcsán. :(

PSoft

De...olyan szépen mondod!:))

svejk

Kisamotors

Kösz!  
Én lebogarásztam a felső burkolatát az encodernek, néztem is, hogy milyen hülye megoldás, de nem sérült meg a tárcsa.

(Azért a satuba fogott csapágytörésért én kaptam egy kisebb füles a nagyapámtól gyerekkoromban és nem azért mert a golyók a csúzlimba kellettek... :) )

wzc80zbf7

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni. Eddig csak léptetőmotoros vezérléssel voltam kapcsolatban de van itthon pár elfekvő E240-es motorom amik encoder hiányban szenvednek. Gondoltam játékra építek hozzá egy SMC vezérlőt (vagy veszek, de kérdés kitől lehet venni készen?). A fiókban van pár Q9874 encoder érzékelőm. Ezek jók lehetnek ehhez a motorokhoz? Ahogy látom 200-as encoder tárcsát ajánlanak hozzá viszont valaki árult 512-est a fórumon, azokkal elmennek ezek az encoderek? Tudna esetleg valaki nekem ebben segíteni? Szeretnék kicsit többet megtudni a szervóvezérlésről. :) Köszönöm!

2dbfy8y

Elektront keresd fel.
Igaz mostanság nem láttam.
Nekem csinált már pár darab vezérlőt, jól is műkszik.

PSoft

Rég járt erre!
Lehet, hogy még mindig a tuti panelt farigcsálja az SMC-hez?:)
Nekem úgy rémlik, sokat kínlódott vele, írt is róla akkoriban.

2dbfy8y

Ez igaz.
De utána csinált valami másik típusú panelt, és az jól zenél.

wzc80zbf7

Szia. Írtam neked emailt majd nézz már kérlek rá.

Sajnos elektron nem válaszol az emailekre. :( Nincs valakinek meg az ő áttervezet panelje? Mert akkor már abból építenék egy párat.

d30xhrezp

Szia!
A sufnicnc oldalán megtalálható minden az építéshez.
Üdv.

wzc80zbf7

Igen azt tudom. Meg is találtam. De azon még elektron változtatott nem? Vagy az már az elektron módosított rajza? Nyákra gondolok.

d30xhrezp

Az ott egy működő képes verzió. Szerintem sufnicnc változtatott rajta ahogy írja is.
Én rendeltem már tőle,de meg is építettem egyet és jól  működik. De csak kis teljesítményű szervót kötöttem rá.