Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Köszi, megnézem, akkor hogy is van ott pontosan, mert hirtelen nem láttam ki belőle, hogy ott a 74HC14 hogy veszi a -12V-ot pl.

svejk

Nincs -12V a GND-t a PC annak veszi, befelé meg egyszerűen határolva van egy diófával.

svejk

Minimál esetben 7414 sem kell, akár két tranzisztor is elég, de én mindig leválasztottam optoval.

s7manbs8

Látm a HC14 az fázist fordít, mert a logikai nulla az a minuszos az RS232nél, a procinál meg az a +5V a nyugalmi állapot,. annyiból jó akkor, csak ezek az ICk szeretik a - voltokat is , nem gondoltam hirtelen. De adj Sten, hogy működjön, hiszek benne.

svejk

Szinte minden mikrovezérlős cuccomhoz http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/RS232-opto/" TARGET=_fnew>ezt használom.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/RS232-opto/RS232-opto1.GIF" border=0>

s7manbs8

Nekem is egy 2 tranzisztoros megoldás van alkalmazva másban.

s7manbs8

svejk

Nem, a 0 éppen +12 volt az RS232-nél.

s7manbs8

Még a tápot is lopod...a PC-ből. :)

s7manbs8

Bocs, igen az 1 , na mindegy már keverem, a 0 és 1 az mindig összezavar.

000000000

Micsoda agyafúrt megoldás![#eljen]

PSoft

Mikor hozzámkerültek a DSSC-k,gyorsan összedobtam eggyet a leírásod alapján.

Azonban H11...hijján(nem volt a fiókomban)nem tudtam kommunikációra bírni semmilyen más optóval,pedig jópár típust megpróbáltam.:(((

Aztán sikerült szert tennem egy "originál,egérkábeles,zsugorcsöves svejk-féle verzió"-ra,és láss csodát,már írta is a hyperterminál a sorokat.:)))

Azóta is többször használtam már,nem csak a DSSC-hez.:))
[#wink][#worship]

svejk

Nem véletlen írtam az Olvass el!.txt-ben...
Mással nem érdemes próbálkozni ez a lelke...

ht0cjk58i

Helló Urak
A segítségetek kérném G320x gekko DC vezérlő és DCM-57-195-1000 DC motor ügybem,van valikek tapasztalata ezekkel,illetve milyen LTP illesztőt ajánlanátok hozzá.Köszönöm

HJózsi

Szia!
Egy MINITURN esztergába építettünk ilyet pár éve, a G320-hoz kellett a kiegészítő step sokszorozó panel, mert az 1000-es encoder 4 X-ben feldolgozva már igen sok pulzust várt a Mach3-tól... Amúgy sikerült jól beállítani, azóta is azzal megy, jó kis motor!