Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Sajnos nem voltam net közelben,én is csak kedden leszek,akkor majd írok mailt.
Érdekel a dolog.

Révész Richárd

Gyuri!

Írtam levelet.SOS.

noctiluxx

Van egy Csengelei TTM (:)) 1950x2550x200-as léptetőmotoros gép, amit szeretnénk "szervósítani". Kit kereshetek ezzel?

svejk

Szerintem legegyszerűbb ha a gyártót.
Tudtommal szerelnek DC és AC szervoval is gépeket.

hyuekyh7a

Nem biztos hogy kész lesz ebben az évtizedben.
Nyíregyházán egy szoftvercsere kb 1,5 év volt nekik.

Béni

Hát a gyártóra legkevésbé a korrekt jelzőt lehet használni. (Na, meg nem is olcsó.)

hyuekyh7a

Hát én is fogalmazhattam volna ilyen szépen.De talán én meg tudom csinálni. :-)

svejk

Volt vele üzleti kapcsolatom, ott korrekt volt.
Egy AC-szervos gépüket láttam élőben, az nem volt túlárazva, bár a gazdája nagyon nem volt megelégedve.

svejk

Helyileg merre van az átalakítandó gépezet?

Béni

Mennyire tekinthető korrektnak az a gépgyártó, amelyik a szoftverében szándékosan csapdákat helyez el. Pl. bizonyos megtett út után az előtolások visszaesnek.  
Ezt már nem egy TTM gép tulajdonosa tapasztalta. (És fizetett a gyártónak a szervizelésért.)

Egy ilyen gép átalakításánál szoftver szinten segédkeztem.  
Ha jól tudom 400 eFt volt az anyagköltség a motorok, hajtások cseréjvel + Mach3.

svejk

Azt Te tudod, én azt írtam amit én tapasztaltam.
Egyébként eszemben sincs védeni.

Bencze András

Szerintem 400 e 3 garnitúra szervóért (vezérlő+motor+kábel+meló)nem sok, még ha csak 100W-os is a szervó.

Béni

Munkadíj nélkül értendő az ár.
400W/200W/150W-os DC szervómotorok kerültek rá.
(Nem a TTM végezte az átalakítást.)

Béni

Bencze András