Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

kozo

Nem lenne ez konkurencia senkinek csak egy kis sejtmozgató.

Svejk , biztos volt a kezed között UHU servo is . Arról tőmondatban valami vélemyényezés!?

svejk

Fet gate-jére ferrittgyűrű?
Bár ha púp, akkor az nem nagyfrekis probléma...

svejk

Másmilyen motorral ugyan ez a jeleneség?

000000000

Nagyfrekis probléma.
Ha kicserélem a kisütő ellenállást kisebbre, vagy rövidre zárom, akkor egy 30-50MHz-es kb. 6 periódusnyi zavar jelenik meg. Nagyobb gate-ellenállással laposabb púppá fejlődött.

Motorfüggetlen a jelenség.

Még nem próbáltam ferrit gyűrűt. Holnap tudok keríteni egyet...

svejk

Gyári megoldásoknál láttam.
Ami épp rámegy a FET lábára egy kis 5-6 mm-es ferrit csövecske.

svejk

FET meghajtó földelése rendben?
Mondjuk a 21844 tudja a különválasztott jel és végfok földelést.

svejk

Ezeket érdemes még tanulmányozni, Ti gondolom értitek is ami oda van írva.
http://www.irf.com/technical-info/appnotes/an-978.pdf" TARGET=_fnew>AN-978
http://www.irf.com/technical-info/designtp/dt04-4.pdf" TARGET=_fnew>DT04-4

s7manbs8

Tudod már Newton is integrált jó pár száz éve és még most is van olyan, aki csinálja még ha nem is tudja túlszárnyalni. :)

s7manbs8

Amúgy ez a szervó is olyan, ha egy adott határon belül teljesíti, amit kell neki, akkor tök mindegy, hogy azóta eltelt 20 év is, most is ugyanolyan jó. Ha nem kell 2 Gigahertzes enkodert feldolgozni neki, meg 400kHz-zel újraszámolni a PWM-et nincs semmi gondja gondolom én.

000000000

Az elsőt már tegnap óta olvasgatom, a másodikat most látom előszőr. Az mondjuk IGBT, de látok benne huzalozási tippeket, amik hasznosak.

Azt már látom hogy ebből nem biztos, hogy csak új nyák lesz, hanem lehet, hogy teljesen más elrendezés esetleg doboz lesz, ami nagy szívás.
De előtte a mostanit éleszteni kell legalább félhalottra, hogy meglegyen a legfőbb kiváltó ok.

279nwbpsa

Elnézést,hogy itt kérdezősködök és nem a "béna vagyok" topicban,de talán a problémám ide is passzol.
Próbálgattam a mai nap délutánján is a kis esztergámat.Csak simán a "levegőben dolgozott" a gép,a főorsót be sem kapcsoltam.Tulajdonképpen töketlenkedtem,amint egy kezdőhöz illik. :)
Jó is volt egy darabig a móka,de aztán elkezdett olyat csinálni a gép,hogy a szán elindult a szegnyereg irányába.Tette ezt attól függetlenül,hogy volt-e betöltve G-kód,vagy egyáltalán a Mach3 ment-e(utolsóként kipróbáltam anélkül is,úgy is ezt csinálta).
A szabályozók G340-esek,a motorok E240.
Mi lehet a hiba oka?

s7manbs8

279nwbpsa

Azt tudom,hogy "jujj",na de mi más lehet még? :)

s7manbs8

12kHzes figyelőd van ?
Mert ha nincs az LPT port kimenetén a windows játszhat és ilyen előfordulhat szerintem talán ez volt az oka

279nwbpsa

Na,ezt most nem igazán értem. :(
Viszont azt elfeledtem írni az előbb,hogy az LPT kábel buherált,mert csak így tudtam a vezérlőket bekötni.Csak a 2-3,4-5 és a közös van a kártyákig elvezetve(árnyékoltan)