Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Az adattáblád szerint 66V-al.
Azért előbb megpróbálnám 24V körülivel is.

7ycdrkyx

Oké!

Köszönöm a segítséget :P

Szalai György

Ha már forog a motorod és ráadásul van is rajta egy mérőgenerátor, akkor meg is figyelheted a fordulatszámát egy rákötött 100V körüli mérésre képes egyenfeszültségű voltmérővel.
Ha digitális multiméter, akkor köss vele párhuzamosan egy 10k Ohmos, fél Wattos ellenállást.
Vigyázz! Hatezres fordulatnál a generátor feszültsége is 85V körül várható. Az is éget.

7ycdrkyx

Köszi...

Sajnos még csak 18V-os tápom van.... :(  
Majd keresek valmi erősebb tápot.

És akkor kipróbálom

Köszi  

7ycdrkyx

Hol lehet dc motorhoz tápot venni (használt is jó) :P

Meg milyen árba mozognak…

Révész Richárd

Inkább csinálj magadnak.Egy trafó,greatz híd meg egy vagy több kondi és kész is van.

7ycdrkyx

Jól hangzik...

Csak sajnos a villamosságban nem nagyon vagyok benne :(
Tud valaki egy kapcsolási rajzott küldeni, ami alapján megépíthetném? :)

Köszönöm előre is  

7ycdrkyx

Van egy másik motorom is, amiről nem tudok sok mindent.
A munkhelyemen kidobtak egy régi cnc lángvágó gépet, és abból szettem ki pár cuccot :)
Fej emeléshez volt 2db motor.  
Ez az adat van ráírva:

ASTRO GMBH-D2850 BREMERHAVEN
AS 40-4 – 73mA
220V –50hz –o.5uf/400V WS
25U/min – haltemonet

Akkor 220V-os lenne?

Révész Richárd

http://cnctar.hobbycnc.hu/Ricsi/ExpressSCH.pdf" TARGET=_fnew>Ez itt

A kimeneti DC fesz értéke attól függ,hogy hány voltos a trafór szekundere.
A szekunder feszt megszorzod 1,41-el és annyi lesz az egyenirányított feszültséged a kimeneten.

7ycdrkyx

Köszönöm a segítséget!

Majd utána nézek...

Révész Richárd

http://cnctar.hobbycnc.hu/Ricsi/SMC%20video/" TARGET=_fnew>ITT egy kis videó az SMC szervoról.
Sajnos kevés a 17V-os táp a motornak de a nagyobbikat itthon nem tudom kipróbálni mert veri a biztit(nincs lágyindító)

Kíváncsi vagyok mit fog csinálni a rendes tápról.

000000000

Sziasztok!Segítségeteket kérném kettő motor tekintetében.Sajnos még nagyon kezdő vagyok!
Van egy DC szervó(unitec) 2.1A 24V 30W-os és egy DC szervó(sanyo denki) 2.3A 24V 31W motorom.Mindkét motorhoz csatlakozik 6vezék és még kettő külön.
A hat vezeték gondolom a vezérléséhez kell,a kettő pedig egy jeladó lehet,de nem vagyok benne biztos.Ha valaki tudna segíteni a bekőtésben(melyik vezeték mire való) vagy segédletet tudna adni hozzájuk azt megköszönném!

Szalai György

Nem ismerem a típust, nem írtál típusszámot. Nincs is?
Már egy kép alapján is többet lehetne megállapítani, mint így.
Ha ezek tényleg DC motorok, akkor gyanítom hogy fordítva van, mint ahogy gondolod.
Inkább a két vezeték a motor és a többi a jeladó.

000000000

Köszi a segítséget,György.A DC servo motoré R405-0285 és a gyártó sanyo denki.A másik DC motoré unitec és a tipus nem látható,sajnos.
A dc servo motor oldalán 4 db menetes dugó található.Kimenet 6 vezeték és kettő külön.
Ha van ötleted szivesen fogadom!Köszi előre is!

svejk

No az a 4 menetes dugó rejti a szénkeféket....
Tényleg kezdő vagy :)