Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

A paramétereket egy progival lehet állítani de nem tudok kommunikálni vele,nem lehet kiolvasni a paramétereket(mármint a PID-et.)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Ricsi/SMC.JPG" TARGET=_fnew>Itt a FUSE  kiolvasása

x4rhew5r3

A CKDIV8-at vedd ki, mert ha be van csekkolva, akkor az órafrekit leosztja 8-cal.

Révész Richárd

Oké.
A helyzet így is változatlan.
Lehet hogy hibás a program?Sajnos a tudásom "0" AVR-ből.

x4rhew5r3

Mielőtt motort teszel az SMC-re, nézd meg a működését soros terminállal. Ha tudod módosítani a paramétereket a PC-ről, akkor működik az avr, és akkor érdemes továbbmenni.

Révész Richárd

A #11141 hsz-ban van egy terminál progi.
Azzal próbáltam kiolvasni a paramétereket de nem sikerült semmit kicsalni belőle.

s7manbs8

Az nemigen jó, a cksel ek mind üres, akkor megy 16MHz-el azt hiszem, de valami nem jó lesz ott.

kozo

Ha az említett terminal progival nem tudod kiolvasni az adatokat akkor két dolgot javaslok megnézni...
× RX TX kábelek fel vannak cserélve? Cseréld meg és próba újra.
és vagy...
× Csatlakoztasd másik COM portra az RS232 es csatid.
A progiban alapbeállítás a COM1,38400,N,8,1.
[#wave]

s7manbs8

Na megtaláltam itt a gépemen a kapcsolási rajzát, mondom ott vannak, hogy mit kell beállítani.

s7manbs8

Ehun van ni.

CKDIV8=1
CKSEL=1111
BODLEVEL=100

Ha a chip új, még nem volt programozva nem ezek vannak benne.

Révész Richárd

A 16 MHz az nem baj mert akkora quartz van rajta.

Révész Richárd

A kábelt már ellenőriztem.Sajnos nincs másik com port.

Révész Richárd

Na most már látom mit próbálsz a fejembe verni.
Mindjárt kipróbálom.

Hogy lehet törölni a progit az AVR-ből?

s7manbs8

Mondom nem jó a fuse bit azért nem megy eleve. :)

Révész Richárd

Le lehet tiltani a procit?
Megpróbáltam beleírni az új fuse bit beállítást és nem indul újra.