Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

kozo

Köszi a terelgetést ...
Péter asszem volt neked kicsi 50-70mm átmérőben forgatód vagy ilyen méretben eszterga tokmány. meg van még?

bmejdz9nu

Hát ha biztosra akarsz menni... és nem vagy digitálisan elvakulva :) akkor kezdésnek egy A300 össze bütykölése nagyobb sikeresélyt ad... szerintem.
Már nincs meg az eszterga tokmány... elkelt...

svejk

Ha kicsit konyítasz a mikrovezérlőkhöz, akkor nem lesz gond, de csodát ne várj tőle, elég korlátozott a tudása.
Helyből, elsőre nem működik, kis odafigyelést igényel.

s7manbs8

svejk

Nincs baja, csak elsőre nem indul, de a leírásban benne van a titok, de még eddig aki az ismerőseim közül megépítette mindenki belefutott a csapdába, volt aki félrehajította hogy biztos sz@r :)

s7manbs8

Jó, hogy mondod, így nem csodálkozunk, ha nem akar menni.

kozo

Ne csigázz svejk , segíts át minket ezen a "huppanón" légyszi!

000000000

Sziasztok, kérdésem volna...
Valaki tesztelte/használja a CNCdrive által gyártott/forgalmazott Whale3 nevü szervóvégfokot?
Lehet hogy már volt róla szó, de mivel szerencsére nincs keresö a fórumban... nem találtam hírtelen olyat...

u2ayp7esz

Sziasztok!
Nemrég vásároltam három Gecko vezérlőt és a tegnap lettek letesztelve. Kettő tökéletesnek látszik de a harmadik vezérlő bármit csinálok csak egy irányba hajlandó forgatni a Dc motort.
Valakinek hasonló tapasztalata? ötlete hogy mi lehet a gond?
Választ elöre is köszönöm

kozo

Szevasztok...
Sikerült összeeszkábálni ezen az oldalon : http://elm-chan.org/works/smc/report_e.html olvasható servocska vezérlőt.
Egy teszt eredménye : http://www.youtube.com/watch?v=-p870HL8PYY
50V os motor 70V al hajtva 5000mm\perc sebességig egész stabilnak tűnik.
Üdv : Zoli

s7manbs8

Hát az első osztályú, a nyákot te tervezted ?

kozo

Igen , kicsit nagyra sikerült (65×140)de jónak tűnik. Előző sorból kimaradt , hogy 2mm emelkedésű menetes szár mozgatja (ZX100 ban) a tengelyt.

s7manbs8

A panel ? Ezt nekem írtad ? Nincs hozzá kész panelterv ?

kozo

Igen , bocsi nem klikkeltem a válasz gombra.
A panel mérete a 65×140mm . Kész tervet én nem találtam hozzá.Svejk tanácsit szem előtt tartva próbáltam megtervezni a panelt.

s7manbs8

Csak jól csinálhattad, ha szépen működik, gratulálok hozzá. További sok örömöt vele ! :)