Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

kozo

Nem , nagyon amatőr vagyok én még ilyen feladatokra . Nem akarok mások tollaival ékeskedni . A hex file tartalma nem az én agyam szüleménye , netről szedtem le és használom. Ismerkedtem ugyan az emberkével aki írta de nem sok infót ad ki ill. mindig EURÓ-t kért érte [#confused] . Lehet rosszul fordítottam neki , hogy a "templom egerével levelez" nem a Bill Geats el.  
Ami saját az csak a terminal progi .
Remélem valaki tudja majd használni és értesít (ha érdemesnek tartja) a észrevételeiről .

svejk

Ez az Orosz verzió?
Jobb mint az eredeti Japán?

kozo

Igen , Iván találmánya.
Szerény ismereteim alapján ha másért nem akkor a magasabb alapfelszereltség miatt mondanám azt hogy jobb. Az alap hex filében , Te tudod a legjobban nincs m3 parancs ebben alap ill. a Dtag is bekerült a szabályozásba amivel csak javított a helyzeten. Kipróbálgattam több hex filét is de ez fogott meg leginkább.  
Az alapkapcsolás kicsit módosítva is már szerintem egész jól használható kis motorokhoz , persze kompromisszumokkal![#worship]

svejk

No majd egyszer kiprószálom...
Lábkompatibilis az eredetivel?

kozo

Kíváncsian várom a véleményed.

43pbwjg8s

Van valakinek mikroszervója, aki használja is?
Lenne egy kérdésem magánban.
Kérném, hogy írjon már rám egy mélt!

Miki2

Szervusztok !  

Keresném a DSSC szervo vezérlő("ablaktörlő szervo")dokumentációját.  
Kapcs.rajz,panelterv érdekelne.(ha publikus)

svejk

Abban a formában nem ajánlom megépítésre.
Azóta már eltelt sok év, sokkal f@szábban kell megcsinálni.

kozo

Szevasztok...
Melyik formában nem ajánlod?

Miki2

Egyenlőre csak játszani szeretnék.
PIC-et programozni nem tudok, így egy egyszerű,
de azért működni képes alacsony feszültségű
vezérlőt szeretnék kipróbálni.
Talán úgy képzelem, az A300-as kis öccse lehetne
a próba tárgya.

svejk

svejk

Amit Te csináltál hardvert az biztos jobb már.

kozo

Működik szépen , kezdésnek szerintem jó.De sajnos ahogy olvasgatom itt az ELM CHAN vezérlő nem nagyon téma. Nagy sajnálatomra...[#smile]

svejk

A kezdetek kezdetén a fórumgazda letiltotta a fórumon való cseverészést vele kapcsolatban, üzleti érdekek miatt.
A 3. leányfalui kiállításon debütált nálam az ablaktörlőmocikkal (akkor talán nem is volt még senkinek házi építésű szervos komplett gépe, legalább is nem mutatta be)
Akkor azt a gépemet elcseréltem, azóta én sem foglalkoztam vele.
Most már szabaddá vált a fórumon a téma, de azóta már olcsón beszerezhetők gyáriak, illetve több fórumtársunk is fejlesztett sokkal többet tudó szervo vezérlőpanelt.  
Így most úgy érzem eljárt felette az idő, a proci is gyengécske, tudása is csak az alapokat tudja.
Persze ismerkedni a témával tökéletes.

D.Laci

A 2.-on. Csak te épp lógtál... :)