Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

közben megértettem miért kellett fordítani vagy az egyiken vagy a másikon.

Farkas Ádám

csak naz egyik variációt csináld meg... ha dadog akkor tekerd meg a PID potikat, van magyar leírás

43pbwjg8s

A lényeg hogy szépen be kell hangolni, nem csak ugy elindul és kész ugye?
Elleszek ugy látom amig megtalálom a mefelelő beállításokat. :)

Farkas Ádám

Fülre is három perc alatt be lehet tekerni, és szépen fog menni, de ha gépen lesz akkor ajánlatos végigrágni a beállítást, esetleg szkópod van-e...

Farkas Ádám

A mikrókapcsolósoron az 1-est kapcsold on-ba. Kis motoroknál ajánlott.

Farkas Ádám

A kettes 0-ba(encoder 1X), a hármas 00, vagy 01. attól függ 128, 512 lépés hibatárolót akarsz...

43pbwjg8s

Köszönöm Ádám az infókat és a segítséget!
Elsőre megijedtem, hogy mindig ugyanott rángat egyet. De minden Ok lesz!
Néhány dolgot már néztem, de a többi már marad holnapra. :)
Mikibá autója kiakasztott ma ugyogy ki kell pihennem. :)

43pbwjg8s

Egyet látok.... Ezt meg kell tanulni mégis.
Nem uszom meg annyival hogy összemadzagolom és elindítom. :)
Mégegyszer köszönöm és jó éjt!

43pbwjg8s

NA most van tle a tököm ezzel az egésszel! [#falbav][#falbav][#fejvakaras][#boxer][#guluszem1][#falbav]

43pbwjg8s

Én ezt az életben nem fogom beállítani!!

s7manbs8

Na mi nem megy meséljél. Ha poti van, azt nem nagy cucc azt beállítani, ha egyáltalán be lehet persze.

43pbwjg8s

MA inkább már hagyjuk....
Holnap minden egyes dolgot átnézek ujra és próbálkozok.
Most akármit próbálok, akárhogy állítom a potikat, az első step jel után (vagy első pár) blokkol. Ha egyáltalán figyelembe veszi hogy van jel...

Néha csak akkor reagál ármire ha meg próbálom noszogatni kézzel.
Persze ilyenkor is blokkol.
Akár merre forgatom a potikat bármilyen általános állást keresnék... Semmi...

Tudom hogy én bénázokl el valamit....
Majd holnap nyugodtan ujra, de most tudnék olyanokat mondani amin meglepődnétek hogy az én számból hangik el! Aktualle éppen legszivesebben kib.sznám az egészet az ablakon.

Nagy igazság: Cipész maradjon kaptafánál. :(

s7manbs8

Ez a hiba akkor van, ha fordítva van bekötve az irány, vagy túl nagyra van véve az erősítés, ha letekered nullára mindet, és még mindig ezt csinája, akkor az irány fordítva van, az encoder A, B fel lehet cserélve pl.

s7manbs8

Másik dolog a zavarvédelem, a megfelelő föld hálózat, az is felvehet olyan zavart, hogy arra is le tud blokkolni, vagy kihagy.

43pbwjg8s

Nem!
Nincs fordítva!
Akkor ugyanis eleve a vezérlő indulásakor, step/dir jeln nélkül elindul és utána blokkol!
Tesztelve és próbálva azért, de nem ez a gond!