Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Semmi gond, jó is hogy volt idő gondolkodni, nem kell ezt elhamarkodni...
12 db-ig lemehetünk, onnantól ugrik az ár :)))
Javitom a listát.

"2400 Ft/db lenne az A300-as nyák, 2 oldalas furatgalvánozott, 2x70um-es fóliavastagság, ónozott, kétoldali kék színű löttstop, alkatrészoldali pozicióábra." (#10822)  

--------  

Varsányi 4db (utalással fizetve - átvétel a talin)  
Amatőr 4db (utalás folyamatban -postázás)
Kulcsár 6db (utalás folyamatban - postázás)  
Kristály 4db  
Robroy007 4 db + Varsányitól alkatrészek talira (utalás folyamatban - postázás)
msas/Makó S/ 4db + Varsányitól alkatrészek  
sasi 4 db + és nekem is alkatrészek Varsától. (utalás folyamatban - postázás)
rekalaca 4 db + és nekem is alkatrészek Varsától. (utalás folyamatban - postázás)
Lakatos 4db + Varsányitól alkatrészek (rendelés megerősítve)
Molyoló 4db + V Pétertől alkatrészek.  
Korbendallas 4db + Varsányitól alkatrészek (rendelés megerősítve)

bmejdz9nu

Még egy fontos! Akinek kb. "50W"-ig várhatóan elég a gépéhez a teljesítmény az ne rendeljen A300-at!
Mert akárhogy is az alkatrészek költsége több mit ez a uServo vezérlő kész fix/fertig ára! (30V/6A - de ez nagyon a csúcs árama! - inkább kevesebb szerintem)

http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?productID=186" TARGET=_fnew>CncDrive uservo szervomotor szabályzó : 11.000Ft
Magyar leírás: http://www.cncdrive.hu/hun/uservo_manual_HUN.pdf

http://www.cncdrive.hu/shop/products_pictures/uservo1_m_mini.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Ezt a képet köszönöm Péter.
Ha jól nézem, akkor ezekkel a bordákkal amiket csináltam én magam nem lőtten nagyon mellé ugye?
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/szervo/Uservo.JPG" border=0>

43pbwjg8s

Egyébként a leírás szerint "tipikusan 80W-ig ajánlott alkalmazni".

43pbwjg8s

Max 30V motortáp, 6.5A áramkorlát.
Digitális táp 5V 100mA.

bmejdz9nu

Több mint jók... nem kell nagy áram folyamatosan úgysem azokhoz a motorokhoz...(2,1A kell az alapnyomatékhoz)

Az a fura ezekben a vezérlőkben, hogy a melegedéssel egyenes arányban csökkenti az áramkorlátot.
Tehát - szerintem - nem úgy megy mint a leírásban... azaz ha kell a 6A folyamatosan akkor hülére azaz hidegre kell hűteni.
A komika még, hogy a végfok IC-t - ha jól néztem - a másik oldalról kellene hűteni...
De amit csináltál jó... és ha kell... a másik oldalra forraszthatsz majd még réz lemezt ill rézből hűtőbordát.

bmejdz9nu

Azt is egy kicsit túlzásnak nevezném... szerintem az 50W-al is már sokat írtam :)
Ha összeszoroznánk a feszt az árammal akkor több mint 180W :) De ez nem megy... azaz nem bírja a végfok IC elvinni a termelt hőt... azaz ez így csak elméleti...
Azaz pl. 2A folyamatos oké + 6A csúcs... minivezérlő :) Nade a te "30W-os" motorjaid is már túlméretesek egy CNC-hez :)

43pbwjg8s

Rossz vagy Péter! :)
Ha lesz még ilyen mocid szólj kérlek!
Ugy néz ki sikerül rendbetenni Őket még nekem is.
A 3 db uszervó vezérlőnek most csinálok egy alaplapot. Ha meglesz legfeljebb közzéteszem.
Ugy könnyebb dobozolni, csatlakozni és táppal ellátni is őket.

rbbhbyvfs

Esetleg tudja valaki, hogy mi a végfok tipusa?

bmejdz9nu

Most egy másik forrásból szereztem 10db ilyen/olyan Yaskawa "30W"-os motort...
Ezek nagyon szépek és jók... de az encodert sajnos cserélni kellett Avago HEDS 500cpr-eskre...(tegnap szereltem rá őket - ugyanolyan volt rajt mint neked)
De ezeknek a mociknak már nem 5000Ft az ára... sajnos... de ugyanolyan 4 szénkefés kis ördögök :)

bmejdz9nu

Rá van írva... de most nem vagyok otthon...

43pbwjg8s

Hát egyelőre akkor....
De azért köszönöm az infót.
Igy uj encoderrel együtt azért már más ár dukál és ez stimmt!

bmejdz9nu

Alapjában is nagyon újszerűek ezek a mocik...
Egy terv, egy elképzeléshez gyűjtöttem be őket... egy nagyon fürge és nem túl nagy, jól méretezett Z egységhez...

s7manbs8

Na már neked is van ilyen, kezdek irigykedni. Milyen IC van abba, ami a motorokat hajtja ? Én is akarok szervóskodni.

000000000

Mi a fene??? Z-hez is elég lesz a 30 W, csak jól kell méretezni??? Na végre!!!:)[#nyes]