Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem a 3 kocsi túlzás.

43pbwjg8s

Péter!
Nálad a szemetes is ezekkel van tele? :)
Megyek takarítani ha szólsz! Még fizetned sem kell, ha az ilyen szemetet elhozhatom. :)

Egyébként nagyon húzós egy ilyen kis orsó ára?
Az ember csak csurgatja a nyálát. Kifejezetten ezekhez a kis motorokhoz illenek.

bmejdz9nu

De csak egysorosak a 12-es linárok! Azaz jobb ha golyó-golyót ér végig ekkor... összesen 6 kocsi/ Z axis :) A "van" tól nem kell félni :)... meg ez volt - így :)

Szalai György

Semleges Csevegő, vegyes ügyek #6471

Szalai György

Jó ötlet az egy sin három kocsi.
Főleg függőleges Z-ben, és főleg, hogy azon a rövid sínen szinte egymáshoz is fognak érni.
Így majd megint lesz miről beszélgetni egy darabig.
Jó fórumgazda vagy. Csinálod a szenzációt.

bmejdz9nu

Ez tudatos alkatrész gyűjtés volt... számítások alapján... már inercia korszaki :)
Ha jól emlékszek a számításra 10-20ms alatt van 100mm/sec-en így az összeállítás... Tehát valami szuper (3D-s) Z lehetnek... majd...
Igazából a 100mm/sec-et is túl lehet lépni...azaz a 3000rpm-et is.... módjával...

Nade valaki már írja nekem, hogy 70mm-es mozgású Z az kevés.... :) Ezt várom :) Mert erre is van egy ötletem...

Ugyebár a Z axis általában a gép leggyengébb pontja.. azaz ha hosszú és nagy akkor jönnek a rezonancia veszélyek...
A 70mm-es mozgás... azaz 70mm-ernél általában nagyobbat nem akarunk... azaz nincs nagyobb fogásmélységre szerszám ebben a kategóriában...(40 is elég lenne)
Egy olyan gépet képzeltem el ahol ha satu vagy nagyobb valami kerülne alá... akkor a Kereszthidat +70mm-el fel lehet emelni... pl. a széleken 1-1 70mm-es berakható "kockával"...
Ez csak úgyis néha kel csak.. ekkor persze a stabilitás romlik..

Az NSK olcsó cég... főleg a precizizós kis emelkedésű orsókban :) szerinted 150 Euro egy új originál csomagolású NSK orsóért sok volt?

Mit ér egy ilyen orsó? Ugyebár nem kell áttétel...  
Ekkor nem az áttétel árára gondolok, hanem a kellemetlen inerciákra... és pontosságra mindenek felett.
No és ha gép kikapcs... a 2mm-es orsón nehezen... , hogy lefut a maró az asztalba... :) Mert ugye a fék is drága, bonyolult.

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/For_Sale/7XZ_Axis/W1001MA-1PY-C3Z2.jpg" TARGET=_fnew>NSK golyósorsó adatok... pont elég... nem sok és nem kevés a terhelhetőség... = telitalálat - szerintem.

bmejdz9nu

4um5b65d

Elektron !

1000-es fordulat 4KW motor.

43pbwjg8s

A gépem ilyen lesz ha kész lesz majd. :)
Az Y emelhető külön kéziben, majd ha be lett állítva rögzíthető és onnatól dolgozik a 80mm Z.

Ilyesmire gondoltál?

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/MANULA/manulaelv.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Majdnem... de az elv hasonló... Z. nagyolás és csak az éppen szükséges mozgás nagysága a Z axis-től...
De nem kell az elvért messze mennünk... pl. egy BF20 marógép is ezen az elven működik...  
Csak a hobbysta általában a klasszikus kereszthíd megoldást választja.... ezért írtam arról...

s7manbs8

4um5b65d

És még ezt is eléggé lefogja.
Egyébként ha visszakeresed azt a videót amit KoLa linkelt elsőként, ott olvasható a jobb felső sarokban.

43pbwjg8s

Varsa! Segítség béna vagyok Topic!

s5f8tmfv3

Kérdés A300 ügyben: a doksi szerint
"Minden ellenállás MF0207, 3 raszterre ültethető 0.6W, 1%-os"
Az 1% mennyire kritikus?
Nem lenne időszerű egy új topik az A300-nak?
Rövidesen jönnek a kérdések szerintem.

svejk

1-2 helyen, pl.a D/A-nál kell ez ba pontosság.
Mivel nincs igazából érkülönbség így maradt mindegyik 1%-os.
Én úgy gondoltam Email-ban meg lehet ezeket beszélni, hiszen csak 10 embert érint.