Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

jv7pu3a5p

Volt szerencsém láti Tuba ÚR mostani gépét. Hát nem gyenge, csak úgy repíti a léptecs. [#taps]
És természetesen igényes munka.

bmejdz9nu

Jó lett számolva az áttétel?

s5f8tmfv3

A300-as panel:  

"2400 Ft/db lenne az A300-as nyák, 2 oldalas furatgalvánozott, 2x70um-es fóliavastagság, ónozott, kétoldali kék színű löttstop, alkatrészoldali pozicióábra." (#10822)  

--------  

Varsányi 4db  
Amatőr 4db

s5f8tmfv3

Te fogod szervezni a gyártást?

jv7pu3a5p

Lemaradtam, milyen áttétel? Direktben megy.

besirkyjh

A300-as panel:  

"2400 Ft/db lenne az A300-as nyák, 2 oldalas furatgalvánozott, 2x70um-es fóliavastagság, ónozott, kétoldali kék színű löttstop, alkatrészoldali pozicióábra." (#10822)  

--------  

Varsányi 4db  
Amatőr 4db  
Kulcsár 6db
Kristály 4db

bmejdz9nu

Direkt hajtásos Tuba István új gépe? Akkor az nagyszerűen mehet! ... Jó lenne ha elhozná a talira...

jv7pu3a5p

De léptecsnek minek is kéne áttétel?
Az én új gépem is direkthajtás lesz. Tibor45 tanácsára kipróbálom 10es emelkedésű orsón a 3.1Nm léptecset. Már itt is van nálam a lineár egység csak rá kéne dobnom a mocit játszani vele, csak most meló van. Ráadásul megint itt ragadtam... :)))

bmejdz9nu

#10822... Svejk megszervezi a megrendelést...

Nekem talán megint kellene LS7184-es IC-ket szereznem... minél olcsóbban...Intézkedem is...
A többi alkatrészre is lehetne együttesen rendelni... pl. Fetmeghajtó IC stb... 100-as árak mindig jobbak...

Egyébként több "300W" 32V/10A-es SanyoDenki szervómotor van/lett forgalomban hobbysta körökben...
Ugyebár az alapnyomatékhoz (kb. 1Nm) is kell a 10A (a kis fesz miatt - fura moci:)... 20A-es Geckoval ekkor: kb. 2Nm csúcs A300 30A-el kb. 3Nm...
De akkoriban teszteltük 40A-el is... de ekkor a 150V már sok volt... de 40V-nál... "akármennyi" is lehetne amit a nyák kibír (pl. nagyobb áramú FET-el is volt teszt)

bmejdz9nu

Persze hogy nem kell...
Jó az a léptető... 3Nm már nem kevés erő... Most ezzel az új vezérlővel nagyobb fordulatig marad is belőle... azaz nagyobb fordulat is lehetséges...
De ahogy néztem az árakat... majdnem jófajta szervó árban van...(motor + vezérlő)... és a zárt hurkú meghajtás + pénz lesz...

robroy007

A300-as panel:

--------

Varsányi 4db
Amatőr 4db
Kulcsár 6db
Kristály 4db  
Robroy007 4 db + Varsányitól alkatrészek talira

msas

A300-as panel

--------

Varsányi 4db
Amatőr 4db
Kulcsár 6db
Kristály 4db
Robroy007 4 db + Varsányitól alkatrészek talira
msas/Makó S/ 4db + Varsányitól alkatrészek

bmejdz9nu

Alkatrészeket ... már amik vannak.... viszek a talira...de messze nincs minden hozzá !!!

robroy007

nem baj de legalább azt már nem kell guberálni  
és addig esetleg ha hazajöttél tudod egységcsomagolni ami van [#integet2]

sanka74

Akkor innentől nem foglalkozok vele,meghagyom Svejk mesternek a dolgot.Igen, ha a szigorú bekerülési költséget nézzük tényleg nem éri meg gyártani, egészen egyszerűen.de ugye a tapasztalat...lehet nekem is kell majd nyák,egyelőre müszakizik a kocsim meg csinálgatom a gépemet.Meddig lehet rá jelentkezni?