Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Amíg nincsenek spionok köztünk...:)
Különben is: minden vezérlő valaminek a koppintása, csak nézőpont kérdése az egész.
Kérdés hogy kinek szúrja a szemét?

svejk

Úgy látszik van akinek szúrja...

Egyébként nem koppintás, csak ötletes, szabadalommal nem védett áramköri részek felhasználása.
Ennyi erővel az 555 alapkapcsolása is tiltott cselekmény.

Na részemről idáig tartott a segítség, a továbbiakban oldjátok meg magatok! :(

besirkyjh

Sziasztok  

Ha ez a biztos akkor nekem is kell 6db.
[#eljen]

svejk

sasi

Én is benevezek 4 db A300-as nyákra.

000000000

Engem aztán végképp nem izgat, szerencsére semmi közöm ehhez a dologhoz, csak ha szériában valaki nekiáll, talán ez is lehet egy szempont, de vegyétek úgy, nem szóltam semmit.

svejk

De szóltál!
És nem a jóindulat beszélt belőled most sem, mint már annyiszor.

Amihez Varsányinak vagy nekem közöm van az mind rossz, szakmaiatlan, vak ló bátorságú,.. sőt most már úgy látszik lopott is...

Egyébként senki sem akarja/ta szériában gyártani, mindenki otthon összetákolta volna magának.
Ha kicsit is gondolkoznál rájönnél hogy egyébként sem rentábilis az építése, viszont nagyon jó tanulásra, ismerkedésre.
Sőt ha többet gondolkoznál akkor Neked is csak hasznod lehetne belőle mert lenne egy rossz vezérlő, melyhez képest biztos jobb a Tiéd.

Mint ahogy az okos nő is csúnyább barátnőt választ magának...

svejk

Van egy Motion nevű fórumtársunk ő is megépítette más nyákkal.  
Érdemes lenne megkérdezni a tapasztalatairól, szerintem ő pártatlanul fog róla beszámolni.

robroy007

Ha van ár lehet 3-ra benevezek én is

x4rhew5r3

Esztergom környékén van valaki, akinek Gecko vagy A300 vezérlője van?
Jó lenne összehasonlítani azonos motorral azonos körülmények között, a hobbi berkekben klasszikusnak számító analog és egy digitális vezérlőt.

Kristály Árpád

Halihó!
3-nyákra beneveznék...
ÁR kellene....

bmejdz9nu

Jajaj... :) Gyik koppintás? Lehet :)...  
Tibor így "reklámozza" az A300-at :) Köszönjük! Köszönjük az elismerést!

Egyébként a Gecko cég tud róla... gyakorlatilag nem szóltak semmit, nem is szólhatnak semmit  
Nincs jogalap - utána néztem - nem védték - nem védték le... nem tartalmazott lezárt áramkört (G320X már lezárt! PLDC-ben van! - ezt feltörni jogellenes cselekedet.)
Küldtek egy levelet és szakmailag "gratuláltak" (a Gecko Főnök személyesen... a nevét nem írom)
Megírtam miért készült:  
Több fesz és több áram - nagyobb motorokhoz (+több enc. mód)... Ők ezt nem látják üzletnek... azaz erre nem lehet egy szokott minimális 1000-es szériát csinálniuk)
(A G320 és G340-ből kb. 20.000db gyártottak.)

1. A Gecko nem védett kapcsolás, nem volt lezárt (pl. PIC) feltörése, minden alkatrészen rajt a típusa.
2. Egy eredeti Gecko rajzot (Service Manual) kaptam egy indiai hobbystától... Ők a Geckotól kérték javítás céljából.
3. Az A300-ban a PID gyikos jellegű (kicsit jobb lett egy drágább alk. miatt:)... de az encoder feldolgozása ill. a végfok is más...
4. Panelterv teljesen más (Gecko 4 rétegű SMD - A300 kétoldalas hagyományos)
5. Szériában nem fogja senki sem gyártani, mert nem éri meg. Ezt a Gecko is tudja szerintem)
6. Amikor a kínaiak totálisan lemásolták, panel terv és dobozolást is (egyébként hibásan) akkor is a Gecko csak morgott és a hibákról azaz a panel hibás másolásról kiadtak egy PDF-et. (megkeressem?)

Az A300... hibátlan. :)

Kristály Árpád

Nem akarok igazán cinikus lenni...de próbálnátok Tibor45 vezérlőjét felderíteni....
Szerintem lehetetlen....
Hogy miért?
Nem is sejtitek....[#confused][#love11][#wave]

Kristály Árpád

Aprópó...
Péter megadta a megfejtést...    1.!

Ja és mégvalami....HIBÁTLAN....KÖZKINCS!!!
MERT HÁL Istennek vannak olyan társaink, akik fáradságot nem sajnálva megosszák kemény munkával szerzett Tapasztalataikat....
Nevet nem említek...de volt akit a vonat füstje megcsapott!!!

Gratula....KÖSZÖNJÜK!

Szerintem: Mára sokan rájöttek, hogy nem olyan nagy üzlet kis szériában vezérlőt gyártani...
DE mint Svejk kollégánk mondá...a tapasztalat....
megfizethetettlen!!!

Üdv.: Árpi

bmejdz9nu

Még azzal sem lenne semmi gond... jogilag!