Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Utoljára tináger koromban készítettem panelt, azt is kézzel rajzolva.  
Vagy csak lusta vagyok :)

sanka74

Az  A 300-at nem is olyan egyszerű lenne elkészíteni.Én utána jártam a dolognak, az alkatrészek a nyák legyártása stb. többe jönne ki mintha készen megvenném. Csak az alkatrészek 14 körül van,és ebben még nincs benne egy-két olyan ami csak az USA-ból lehet beszerezni.

sanka74

Mármint készen mást mástól..

s5f8tmfv3

Én bevállalnám a NYÁK gyártás szervezését ha volna rá elég jelentkező, nagyobb tételben biztosan olcsóbb lenne az egy darabra eső ár.

sanka74

A többi alkatrész is elég húzós, és ráadásul nem is lehet mindent beszerezni itthon...Ajánlom a snecit, én is tőle veszem..egyszerűen nem éri meg vele foglalkozni..igen nagyobb tételnél olcsóbb, megérdeklődtem a nyákot, asszem 3 db esetén 15 ezer, de ugye a maszkot csak egyszer kell mevenni, ha többet gyártanánk akkor lényegesen olcsóbb... arra nem emlékszem hogy a gain/damping szoftveres-e, a snecié ugye az..

s5f8tmfv3

Az alkatrész árakat még nem adtam össze, az Nálad mennyire jött ki? Az a 14K? A panelt Varsa már legyártatta egyszer, annál a cégnél biztosan megvan minden, csak újra kellene rendelni.

sanka74

Igen, 14 ezer körül volt,és ebben nincs benne egy két usa-ban beszerezhető...a filmet nem tudom,mert azt a megrendelőnek oda szokták adni....szerintem nem éri meg vele foglalkozni, én ugy veszem..Bementem egy elektronikai alkatrész boltba és ráirattam az alkatrész árakat..14620 Ft és az LS7184-ről még csak sejtése sincs hogy honnan lehetne beszerezni...(US Digital)

s5f8tmfv3

Azt az infót kaptam hogy a nyák 4k körül lenne legalább 12db esetén furatgalvánozva, lötstoppal, szitázva.

sanka74

igen,igaz,én 3 db.ra kértem ajánlatot. a szita meg a többi kb 6ezer a nyák meg 3 körül volt

sanka74

ez igy akkor is 18 ezer plusz a LS7184....Beszélj snecivel sztem, neki vannak jó vezérlői

sanka74

ja, és még össze is kell rakni,éleszteni stb.....

sanka74

hu ez miért ment el kétszer....

HJózsi

HJózsi

http://lancet.mit.edu/motors/motors3.html#tscurve" TARGET=_fnew>DC motor nyomaték fordulatszám jelleggörbe...

bmejdz9nu

Gecko G320X...  

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/Gecko%20Servo%20Drive/G380/G380_FEATURES.pdf" TARGET=_fnew>Valamikor így akarták megoldani az új vezérlőt....(PDF) Anno még G380 fedőnéven ment a PLCD-re átülültetés...
Látható, hogy az encodert is optocsatolóval akarták fogadni... zavarvédelem miatt ... kvázi asszimetrikus ekkor...
Viszont az optókban a bentlévő ledek nyitásához "nem kevés" áram szükséges... (pozitív vagy negativ logikával sem) Tehát...