Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

500x500? Gravírgép vagy marógép? Mekkora tömeg? Ill. mozgatott tömegek?
De ha 3D... Ezt a motort azért a Z-re nem tenném fel :) Gondolom te sem... Hacsak ne egy Orbitális Z-lesz :)

Tápot nem kell stabilizálni... minek? Én csak az áramkorlát miatt szeretem/ nem szeretem a Kapcs. topokat :) Azaz egyszerű... és még nem nyírtam ki egy Gecko-t sem :)

bmejdz9nu

Sok levelet kapok külföldről... A300 vezérlő nyákot akarnak... Ha szerveztek gyártást... tudassátok velem is... persze én nem akarok vele foglalkozni... csinálja mindenki ahogy akarja... :)
A fórumra regisztrálnak és leveleket küldeni nekem ezen keresztül...:) Jól sasolnak minket:) Valaki árulhatná... nekik...

s7manbs8

bmejdz9nu

:) Megy az... magától... már sokan megcsinálták (elég sok LS IC-t küldtem mindenfelé :)... igaz nem idehaza... nálunk már a DC ki is ment a divatból :)
Vagy pár "watt-al" megoldják a hajtást, kisebb vezérlővel vagy vesznek egy Geckót... olcsón :) Azaz a magyar (hobby) munkaerő drága :)

sanka74

Üdv!Mindenki ahogyan akarja....Én anno utána jártam a dolognak, a szita, film meg a minden ami kell akár 1 db elkészítéséhez kb 6 ezer Ft,a min 3 db nyák ha jól emlékszem 10 ezer körül volt.De a db-kénti ár igen jelentősen csökken ha minél több nyákot gyártatunk,ha jól tévedek 12 db-nál már olyan 1500 körül volt....De utána kell járni a dolognak.Péter az LS IC beszerzésében még most is közre működnél?az ugyanis (meg még egy pár alkatrész)itthon nem szerezhető be.engem mondjuk már nem érdekel, az én vezérlőim már megvannak..

bmejdz9nu

LS IC fogytán... még 100-at nem nagyon akarok bevállalni...vagy? Egyébként az LS elhagyható lenne... fix 4X-es mód csak... mint Gecko eleje...
Igen több panel olcsóbb...

Igazából jó lett volna egy kisebb (fesz-áram) = olcsóbb változat is...
Jó buli lett volna (lenne) egyoldalas, persze nagyobb(?) nyákra megtervezni ami "sajátkezüleg" azaz CNC-vel kigravírozható lenne... = még olcsóbb. De még nem késő...:)

sanka74

Ilyen pl a manganin huzal is....megmondanád Péter az mi a szösz??? Azt ugyanis az elektronikai boltban sem tudták...

Szalai György

http://hu.wikipedia.org/wiki/Manganin" TARGET=_fnew>Az elektronikai boltosra nézve ez elég nagy szégyen.

sanka74

Igen,rám nézve is szégyen...Én nem vettem a fáradtságot hogy utána nézzek..köszönöm a segítséget.

4um5b65d

Na hát én egyszer úgy jártam, hogy betértem az elektronika boltba és "forrasztó olajat" kértem.
Mondjuk elég hülye egy elnevezés,de hát ez van ráírva a kis flakonra.
Jól kiröhögött a tulaj, meg a két ott levő vásárló, hogy ilyenről még nem is hallottak.
Aztán elmondtam, hogy ez egy folyasztószer, mire az egyik vásárló megint felröhögött, hogy hogy lehetek ennyire hülye. A forrasztó ón a melegtől kezd folyni, nem egy folyasztószertől...
Na ekkor muszáj volt dobnom egy hátast....majd megpróbáltam pontosan elmagyarázni az illetőnek, hogy mekkora hímtag is ő, meg hogy köszönjön a nadrágomban levő szervnek mert itt van az ikertesó.... Ki is kérte magának a hülye....
[#nyes]

motion

Háát, ha olcsóbb kell...
Én ígéretet kaptam 4db. Gecko G340-re 80$/db. áron. Elméletileg újak. Így a jelenlegi árfolyamon kb. 16 ezer/db.
Kb. két hét múlva lesz a kezemben. Biztosan lenne több is...majd beszámolok, ha érdekel valakit.

sanka74

az A300 alkatrészei kb 14 ezer...amennyiben elektronikai alkatrészboltban vásárolsz...plusz a nyák..

bmejdz9nu

Az ingyen van! Nekem is szerezz 3-at. (akár G320 is elég mert szorzópanelből van még itthon)

bmejdz9nu

Így ahogy van bizony legalább annyi...  
De az A300 nem Gecko helyett lett... azaz a Gcecko teljesítmény határai túllépése volt a cél.. (Fesz + Áram... + encoder üzemmódok LS IC)
Ezt megírtam a Gecko cégnek is amikor (technikailag elismerő módon!) gratuláltak az A300-hoz :)

Tehát ha 20A és 80V is elég... (vagy alatta) Olcsóbb kisebb fesz alkatrészek, olcsóbb kisebb FET meghajtók és FET-ek... stb...
Jó lenne egy LS IC nélküli (fix 4X encoder mód) egyoldalas, kisebb teljesítményű változat egy kigravírozható nyákon... persze ekkor átkötések is lenének... de occsó lenne :)

sanka74

Sziasztok! Érdeklődési felmérést végzek A300 nyák ügyben.Akit esetleg érdekelhet az jelezze nekem e-mailban,a darabszámmal együtt,és esetleg megszervezek egy gyártást.....de még nem biztos...