Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Farkas Ádám

"Ez az élet Babolcsai néni"
A kuplung lehetne kisebb azaz könnyebb de azon kívül sokat nem tehetek inercia ügyben.

000000000

Van itt egy nagy bökkenő... Rajzold már fel légyszi ennek a tesztnek a sebesség-idő diagrammját, lássuk miről is van itt szó.
Az az érzésem alig van állandó sebességű szakasz.

bmejdz9nu

Ki kellene számolni a hajtott inerciát... és megtudni a hajtó motor inerciáját... (SanyoDenki Katalógusban ez a motor nincs bent)
Az arányok is fontosak... de egy nagyobacska motornak már nagyobb az inerciája... persze a teljesítménye, ereje is...
Na de lehet, hogy tartható a gyakorlatban 10-20W teljesítmény felvétel ennél a kis szerkezetnél... (persze ehhez majd hozzájön az előtoló erő ami szükséges a maráshoz + "Wattok")

bmejdz9nu

"Lassú járat: 1mm/s --> áramfelvétel 1 motoron 0,13A ~3,9W...." Ez elég állandó lehet :) és az 50mm/sec is...

jv7pu3a5p

Nagyon tuti lett ez a kis gép. Tetszik. [#eljen]
Gyakorlatilag csak gyorsításokból áll a teszted, így persze hogy nagy az áramfelvételed. De azért ez nem túl "életszerű" felhasználás.  

jv7pu3a5p

000000000

Te megértetted, mit kértem Ádámtól?

bmejdz9nu

Bizony... gondolom az 1mm/sec-es (0,06méter/perc) "vágtató" sebességnél állandóan gyorsíthatott [#smile]  
Az 50mm/sec-es un. "fénysebességre" 300ms alatt mint a csillagok háborújában amolyan csillagközi gyorsulás volt :)

Farkas Ádám

Szerintem nincs probléma. Pont a gyorsításokat akartam tesztelni. Egy 3D marásnál alig van állandó szakasz. Teszteltem állandó sebességű szakaszokat gyorsjáratban is és ott is volt 15-20W

000000000

[#eljen] Remek szakmai észrevételeid vannak!

bmejdz9nu

Számold ki elméletben... nem lesz 1W sem... de... sajnos a gyakorlat más... azaz többet vesz fel a tápból.

bmejdz9nu

Neked milyen gyakorlatias szervós tapasztalataid vannak? Milyen és mekkora szervós géped van?

Farkas Ádám

Tibor tegnap te pont egy hasonló 2mm-e egységugrás tesztet tettél közre és azt írtad 10W elég volt. Kíváncsi lennék akkor a mechanikádra, mert az enyém felzabál 50W-ot is.

2vkx6unz

Hogy, hol és mivel mérted az áramot?

4um5b65d

Egy rízs szem gravírozó nem fogyaszt annyit, nem tudtad ? :))