Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Nem kell egyértelmű! Ilyen valahol a Kami gépem is...

kfhhyweby

200-as tokmányt forgat,"közepes" gép

bmejdz9nu

Még egyszer...  
Persze T.Ati főorsója valami igen erős és nem hobbygép gondolom... a 6Nm erővel :)

pl. (csak elméletben)
Egy 1 kw-os Teknomotor kb. 03Nm-es (nincs adat róla:), persze tud 24.000-et...
Ezzel a nyomatékkal szépen lehet marogatni ha pörög... azaz 24.000-nél 1Kw...

De ha hirtelen menetet akarnánk fúrni vele... és csak 600rpm kell max ehhez... akkor is csak 0,3Nm-et tud(hat) ami kevés erő egy menetfúráshoz...

De ez pl. Teknomotor létezhetne (van is többféle fordulata gyártott változat) 1Kw-os 1500rpm-es változatban (más tekercselés) akkor az tudná az erőt lassú fordulatban...  
(Arányosítva ekkor Kb. 15Nm-es lenne?)

Tehát csak a tekercselés más... nem motort váltani, hanem a motorban a két tekercs közül azt amire éppen szükség van...
24.000/1500rpm... egy házban két motor :) Vagy?

Szalai György

Mennyi egy ilyen masina maximális és minimális tokmány fordulata?

000000000

"Hát kérem szépen ez így működhet a tudomány és a számítógépes méretezés mai állása szerint?  
Mert itt most az az eset áll fenn, amiről az eddigi pár hét szólt!"

És most mi a konkrét kérdésed?
Min csodálkozol? Ijász gépéhez még az EC240 is sok... Hol van ott 1000N? Sehol....:)
Még 100N előtolásirányú erő sincs, hiszen fát forgácsol, és gép mechanikája sem bírna sokkal többet. Max. pár watt a hasznos P.
Egy EC240 60-70W-otot tudhat tartósan, azaz van 69 W tartalék mindenféle veszteségre, az bőven elég!  

Miki2

Nem vagyok benne biztos, hogy két motor van egy házban.
Van egy ISEL marómotorom, ami 600 W-os. A fordulatszáma max 20.000 1/perc. Ha a fordulatát 200-ra állítom a frekiváltóval, a motor akkor is "lefoghatatlan" marad.
Ezt egy Technomotorral már nem tudtam elérni.
3.000 1/perc fordulatnál már két ujjal (nem elírás) már megállásra tudtam bírni.
Teljesítmény és frekiváltó azonos volt.

kfhhyweby

minimális ford úgymond bármennyi lehet,tehát elméletben 0.001 is,mivel marni is lehet hajtott szerszámmal,tehát főorsó beáll szögben,rögzt,és jöhet a maró

bmejdz9nu

Íjász művész Úr gépe milyen paraméterekkel rendelkezik? Lehet, hogy csak én nem tudom?
Oké E240 és... orsó átmérő és hossz, áttétel van?, stb...stb...

kfhhyweby

bmejdz9nu

E240-re nincsenek "Wattok" megadva az adatlapon... szerintem ne saccoljunk.

tfpk6pks3

Az adatok ott vannak az ezt készítettem topiokban "2026"
Áttétal nincs. Hasznos terület 780x650x200

bmejdz9nu

Ez Oké... de másra gondolok... Majd keresek egy Videót... példának...

kfhhyweby

Ha kitotózzátok,hogyan lehet szinkronban menetet fúrni,ajánlanám figyelmetekbe a menetformázót.Gewindeformer.Aluba M6-ot 2200-2400-al pörgetem bele,forgács nuku!

tfpk6pks3

Kérlek, ahogy gondolod.
Bár nem tudom, milyen példára gondolsz, mert ez ilyen és kész.
De majd én is teszek fel egyet, csak most el kell mennem pár órára, de utána megcsinálom.
Üdv.

000000000

Az nagy baj! Ha nincs áttételed, ezzel a konfigurációval tuti nem optimális a géped.
Majd még idővel javíthatsz rajta!