Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

http://images.google.hu/images?hl=hu&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:hu:official&hs=TDp&um=1&ei=Tw4xS5vPJqesmwOEksTPBA&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=Dahlander+motor&spell=1&start=0" TARGET=_fnew>Dahlander! Ezaz! Alakulunk... :) Na ilyen kellene de nem 1/2-ben hanem 1/20-ban... :)
Nekem maradt és van frekiváltó... Tuningot nem próbáltam... elég.

ANTAL GÁBOR

Még egy mondat:  a nyomatékot nem a forgórész tömege határozza meg hanem az áram  A legideálisabb motornak nulla lenne a forgórésztömege és ezáltal nulla lenne a J je de mégis nyomatékot szolgáltatna. Nem találták volna fel a vasmagmentes motorokat ha a tömeg határozná meg a nyomatékot ill ha igaz lenne amit írtál akkor  ólmot tennének a forgórészbe nyomatéknövelés céljából

ANTAL GÁBOR

Még egy mondat:  a nyomatékot nem a forgórész tömege határozza meg hanem az áram  A legideálisabb motornak nulla lenne a forgórésztömege és ezáltal nulla lenne a J je de mégis nyomatékot szolgáltatna. Nem találták volna fel a vasmagmentes motorokat ha a tömeg határozná meg a nyomatékot ill ha igaz lenne amit írtál akkor  ólmot tennének a forgórészbe nyomatéknövelés céljából

bmejdz9nu

[#nevetes1] Ha nem is 10Kw... de gyakorlatilag 1Kw biztos, de azért legyen rajt egy fázishasítós szabályzó... hátha kevesebb is elég :)

bmejdz9nu

jól elmentünk a szervótól...

s7manbs8

Na, most erre konkrétan tudom a választ, ugyanis, gyakorlatilag egy tényleges szobában, ami 12nm-es, emlékszem, hogy télen a -10 fokban már kevésnek bizonyult a 2kW-os elektromos fűtőtest, úgyhogy egyezzünk ki 5kW-ban, ezt mutatta a gyakorlat. [#eljen]

s7manbs8

Itt az elvnek csak köze van hozzá, van hogy kicsit átvitt értelemben tartozik a témához a hozzászólás.

000000000

Jajajj Péter....! Így van, tűzszünet van...:) Pedig már bizakodtam az idő jótékony hatásában ezügyben is....Hagyjuk valóban jövőre a feltételezett gondjaidat....Tudod, jön a Karácsony! És jövőre hátha belátod az ősi mondás igazságát: széllel szemben nem lehet pi..lni!:) Azaz szervóra fordítva: vannak hajtástechnikai tények, adatok, számítások, képletek, amik előtt meg kell hajolnunk.:)
Azaz sajnos vagy nem sajnos létezik az a végtelen számú, de egyenként konkrét 30-70W-os DC szervómotor is, ami megoldása lehet a mintapéldámnak. Ennek bizonyítására rengeteg idő lesz 2010-ben, bár már 2009-ben is tettem rá kísérletet.:)

000000000

nekem 220-ról megy ezért is cseréltem.

bmejdz9nu

Értem... a hegyen laksz és spóroltál a hőszigetelésen és az 10 ember egy szobában és mindenki mindig a WC-re jár :)
24 órás teljes üzemben 5Kw? Te gazdag vagy 175Ft/óra X24óra = 4200Ft/nap X30nap = 126.000Ft egy hónap/kis szoba... irigyellek, hogy ezt a luxust megteheted :)

Szalai György

Hát tekercseltess egyet. Az állórész minden hornyában külön tekercs, külön kivezetve. Eleje, vége jelölve. Azután kötözgetheted magadnak, ahogy kívánod.

s7manbs8

Látod, ezért jó a példa, mert ez csak csúcsértékben annyi, átlagban nem kell, mert nyár is van.

bmejdz9nu

[#smile]"Tudod, jön a Karácsony!" akkor szeressük most egymást ... és számolj egy újat 20W10W-ra :)
Na 70W... alakulunk... még egy kicsit tegyél rá és [#puszi] de nyomatékos és valós legyen... :) Talán a Jézuska hoz neked egy 70W-ost ami tud alapban 0,32Nm-et :)

bmejdz9nu

Az jogos... másként nem lehet...

bmejdz9nu

Az elég egyszerű lenne :) Veszek két motort és összekötöm egy kuplunggal sorba :)