Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Jegyezd meg Tibor, a kocsmában is aki fizet - az rendeli a zenét. A slambucmannak meg .....

000000000

Sziasztok!
Én sem értem azt, hogy miért kell fiatalnak lennie valakinek ahhoz, hogy vágjon valamilyen szoftvert. Én 30 éve vagyok számítógépes szoftveres, ebből közel 20 évet nyugaton dolgoztam. az ARTCAM-ot is vágom de ki vagyok rekesztve, bár a meló nem érdekel. A megbízó valószínüleg csak a fiúkra bukik. Csak ez lehet a magyarázat. Ez pedig független a kocsmai zenerendeléstől....

c888vyjd

sziasztok!
Milyen rajzprogrammal lehet tap formátumban menteni? Írkáltak itt többen is olyat, hogy corelben, vagy autocadben rajzolt cuccokat marnak. (ezek a programok megvannak nekem is) Hogy lehet ott tap-ba konvertálni? Most ismerkedem a cnc-vel, nem tudom, hogy mi a módja a rajz mach3-ba vitelének. Ha valaki segítene... Köszi

3vv2btrhv

Félre érted !! A tap formátumot csak CAM progi tud generálni PL ArtCAMPro . a rajz progik nem tudnak G-kodot generálni .

c888vyjd

akkor coreloből átviszem amrtcambe, és ott csinálok belőle g-kódod?

3vv2btrhv

juh0557j0

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Hogy lehet ArtCam-ban egy ívet adni a munkadarabnak?

Úgy értem, hogy van egy vektoros rajzom ami 900*130 mm méretű, de amibe marni kéne az kicsit homorú anyag. Nem sok, csak 3mm van benne, de ezt valahogy rá kéne tenni a vektoros rajzra is.

3vv2btrhv

vector tools alatt van egy ikon : egy iv és három piros nyil mutat egy sárga ivre . Ott tudod paramétetezni

D.Laci

http://www.artcam.com/videos/woodworking.htm" TARGET=_fnew>artcam video
az utolsó 3 videóbol tanulhatsz. De szerintem az AC csak felületre csak felületet tud teni, ha gravirozni akarsz ahoz már Rhino kel.

juh0557j0

Köszönöm, ezeket megnézem holnap.
Tibor, nagyon eltűntél a Skype-ról!

c888vyjd

Attila!
Bár én is csak ismerkedem a programmal, de olyasmit, amit te akarsz, én úgy oldottam meg, hogy a relief tools extrude gombja mögötti two rail sweep funkcióval(kis levél motívum) kiválaszottam két szakaszt, a majdani munkadarab két oldalát. Ezután megadtam a kért keresztmetszetet, a te esetedben azt az ívet kell betenni a maga kis 3mm mélységével. Ekkor a program húz egy felületet a megadott keresztmetszet szerint a két megadott szakasz között. Ezután teszed rá a vektoros rajzodat, amit vagy kiemelni, vagy besüllyeszteni tudsz a már elkészített íves felületbe.

c888vyjd

Sziasztok! Végre eljutottam odáig, hogy betöltsem az első artcammal készült próbadarabot a cnc-be. A marópályát kijelölve+ jobb klikk a save toolpath-ra mentem, ott kiválasztottam a tap. kiterjesztést, és elmentettem. Amikor megnyitottam a mach3-ban, akkor betöltötte szépen g-kódként, de nem akarta lefuttatni, hanem ezt az üzenetet küldte:  
no characters found in reading real value on Line number #1.  
Ezzel mit kell tenni? Valamit kihagytam, vagy rosszul csináltam?

D.Laci

Az első sor nem tetszik neki! Mi van az első sorban?
Szerintem töröld nyugottan.

c888vyjd

g40g90g49R
ez első sor

c888vyjd

megpróbáltam kitörölni, akkor is ezt az üzenetet adja.
aztán kitöröltem egyenként még 3 sort az elejéről, minden alkalommal ez volt az üzenet