Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Ez minden irányban "3D-ben" késziti az offszetet. Nemcsak "megemeli" a Z-t.

D.Laci

De jobb lenne ha egy Szaki vállaszolná meg ezeket, mert én még 1 incrementet se martam az AC-val....

3vv2btrhv

Igazán nem OKOSKODÁS csak azt tolmácsolom amit a artcam topikbol forditottam  
Ott azt irják hogy a marásnál a legjobb stratégia az ofset 3d és a spirális marópálya kombinácio .

D.Laci

"Igazán nem OKOSKODÁS" csak szerintem ugyan arrol beszélünk csak te egy kicsit tulbonyolitod...
Miért jobb a modelt offszetelni, és ugy csinálni a szerszám pályát, aztán vissza csinálni, hogy a simitást meg csináld, vagy előbb meg csinálod a simitást aztán tökölsz? De igy is legalább 2 szerszámpályád lesz egy szerszámra...
Ahogyan én irtam úgy logigusan vgighaladsz ahogy szeretnéd mjd kimunkálni, előbb offszet a nagyoláshoz majd simitodésez mind egyböl 1 szerszámpálya, leis tudod egyben szimulálni.
Nem értem hol itt a probléma....[#nemtudom]

3vv2btrhv

artcam topikbol forditottam  

D.Laci

"Hobby CNC   >>   Fórum   >>   ArtCam "
Végig olvastam de nem találtam semi olyat ami ilyenre utalna...

4mjnxdwuu

527-és az 524 között mi a külömbség ?? az értékei milyen dimenzióba esik? mm, % ???
Ja hülye kérdés, de álltalában csak kivágásra használtam a cuccaimat, a "rasztares vagy offszetes" melyik mit jelent ?[#lama][#shakehead][#integet2]

D.Laci

Ugye csak hülyiteni akartok...???
[#ejnye1][#wave][#taps][#rinya][#crazya][#confused]
"527-és az 524 között mi a külömbség ??"
524 3D-ben készit egy offszet szerszámpályát.
527 az 524 + a siktol kidomborodó dolgokat fogja csak kimarni, nem tisztáza ki a befoglaló négyszöget. "mm"
Raszteres- egy adott vonal mentén végigpsztázva marja ki.
Offszetes- a domborulatot követve marja ki.

3vv2btrhv

D,LACI  
nem a hobby forumról  hanem az eredeti artcam forumrol beszélek !!

D.Laci

ja...
Te az artcam topikot emlegetted.

Ott is néha vak vezet világtalant...
És ha hazánk fia leforditja, jó hiszemüen...

3vv2btrhv

nem tudom belinkelni mert nem látjátok , de a program forgalmazo irta ezt .

D.Laci

Miért nem tudod belinkelni?
Ha máskép nem megy akor ird le, hogy a forum  főoldalárol (http://forum.artcam.com/) merre navigáljak.

dg8n4i8x

"Ott azt irják hogy a marásnál a legjobb stratégia az ofset 3d és a spirális marópálya kombinácio . "

Így utólag olvasva szerintem félreértitek a dolgot! Amit tibor fordított, az egy marási stratégia és nem az az offset ami nagyobb ábrát eredményez...

3vv2btrhv

igen a fordito progi átka hogy nekem kell kitalálni mit is akar és igy lessz értelmezhetetlen a dolog de akkor mi volt a megoldás ??

dg8n4i8x

A marási offset stratégia az az amikor a marópálya az objektum körvanalait követve halad...
Az offset relief pedig nagyobb tárgyat készít az eredeti tárgynál...
szerintem jó amit írtál csak félreértettétek, és rossz vonalon indult a beszélgetés...