Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Valószínű... mert nekem csak a freemail kezdőlapja jönbe.
Bejeléentkezve  sehonnanse lehet linkelni!!! Ezt tanuljátok már mer meg!

3vv2btrhv

Utánna nézek mit rontok el !!!

4mjnxdwuu

Hali,
Tegnap játszottam kicsit a progival.
Nem tudja valaki hogy lehet kiálló betűket csinálni vele??? Mert kőrbemarni kitudnám vele, a betű belső rászét teljesen kitakaratítani, többféle képpen ki tudom vele, de nem jöttem rá hogy lehet a betűn kívüli részeket leszedetni vele.
Köszike.

4mjnxdwuu

[#lama][#lama][#lama][#lama][#lama][#lama][#heureka]

000000000

Rajzolsz koré egy négyzetet, megjelolod mind a kettot (Shift) és a Toolpaths-ban az Area Clearance-val marod...

3vv2btrhv

Vettem a kodolt üzenetet

4mjnxdwuu

Köszike,
kínomban már rajzoltam köré négyzetet, de nem volt kijelölve...
Este kipróbálom.

4mjnxdwuu

000000000

Vagy a Vector based relief creation/ ISO form
letters (nagy S betűs ikon) funkcióval tetszés szerinti magasságba emeled ki a kijelölt betűidet, majd a modellterületet mint egy reliefet (domborművet) kimarod. Ez egy kicsit macerásabb de a betűid formáját, beleértve a keresztmetszetet is , alakíthatod.

4mjnxdwuu

köszike, ez nagyon jó...

4mjnxdwuu

Kipróbáltam, müxik,  
de pl: ha van a szövegben o-betű ( fél óra után rájöttem... ) kicsit megkavarodik és mindenféle hibaüzenetet ad mivel akkor már 3 zárt görbe van. ezzel a módszerrel csak tele o-t tudtam csinálni. Később rájöttem, hogy az Inlay-al ki tudom szedetni a betű belső részét is...,  
A Gézáé annyival volt egyszerűbb, hogy ott ugyanazt a metódust kellett használni, csak fordított beállítással, itt meg tök más opció...
De legalább ismerkedek a progival. Eddíg nagyon tetszik, de nem egy egyszerű progi... ( legalább is egy kezdőnek...) [#integet2]

4mjnxdwuu

Miben érdemes menteni???
Gondolom .TAP, de melyik?

000000000

Az igazat megvallva, nem jottem kapcsolatba még az "o" betuvel... Biztos igazad van...
Nagyon egyszeru progi, egyszeru dolgokra és ha megérted a lényegét, másodperces rajzokkal komoly dolgokat lehet vele muvelni.   De ez már nekem is magas, igaz kb. 40 órát foglalkoztam vele, egy évvel ezelott, de biztos, hogy itt fogom folytatni, ha majd lesz idom  CNC-ni. Technikai rajzhoz nem ideális.....

3vv2btrhv

A nevében benne van ART = Müvészet , valoban nem müszaki progi de arra meg a Mastercam a jó .
MM-er TAP ot keresd meg a mentéseknél .