Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Ha benne van akkor az csak jó! [#wink]

3vv2btrhv

mindig igy használtam , de nem vagyok oda az eredménytöl

dg8n4i8x

Szerintem is jobb a külső program, a színek linkelésével elérhető a kívánt eredmény... Így elég 5-6 színre butítani és lehet vele variálni...

D.Laci

Ha külső program ha nem, ugyan azt tudja.
Ha odáig vagytok érte vagy sem.

dg8n4i8x

Én pl. nem csak az artcam-et használom, ha máshoz kell vektorizálni mindek indítsam a nagy dög progit...? :)

000000000

Sziasztok

ArtCam nem engedélyezi a szerszámcserét?Postprocessornak G-Code Arcs/mm/tap-ot használok.Kipróbáltam majdnem mindegyikkel,mindenhol visszavágja...  Hogyan oldjátok meg Ti ?

Köszönettel
Yumi

3vv2btrhv

Nagyon egyszerüen :minden szerszámra külön generálok G-kodot és a különbözö szerszám-hossznál felveszem a O-pontot . Nekem igy müködik .

000000000

000000000

Köszönöm,kínomban így tettem én is,csak gondoltam
hátha van egy "hátulról mellbe" megoldás is.

Yumi

000000000

Attól függ mit akarsz csinálni. Ha pl. különböző vastagságú marókkal akarsz valami kontúrt körbemarni vagy kipucoltatni  akkor megcsinálhatod azt a trükköt, hogy mindíg ugyanazt a szerszámot választod ki az ARTCAM-ban de marási kontúronként a maróátmérő különbségeket figyelembevevő un. offset-elt kontúrokat használsz. Az igy készült marópályákat együtt mentheted le, hiszen a maró mindegyik Gkódban ugyanaz. A CNCs végrahajtás során azonban  a megfelelő helyeken cserélned kell a marókat. Ez egy kicsit rizikós megoldás, de megfelelő óvatosság esetén járható út.

000000000

Szervusz Géza
  köszönöm,látod ezt hívom "hátulról mellbe"
megoldásnak.:-)  Jó ötlet !Yumi

3vv2btrhv

D.Laci

Tibor!!!!!!!!!!!!!!!
Már megint elfelejteted mellékelni a jelszavadat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[#confused][#crazya][#circling][#vigyor2][#vigyor3][#wave][#guluszem1][#hehe][#integet2]

3vv2btrhv

Bocs de ez akkor csak nekem jön föl ???