Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm a gyors választ!  
Sikerült :-)

w0hgtwf3w

Üdv
Lenne valakinek egy Darth Vader-es reliefje.
A fiamnak most éppen ez a korszaka van, nagyon örülne neki ha kimarnám.
Előre is köszönöm.

cu05ic9nw

egy kis lecke a kezdőknekhttps://www.youtube.com/watch?v=iAFW2QP_Hc4" TARGET=_fnew>gravírozás

cu05ic9nw

69iejf00t

Szia Gábor. Köszi a videókat, hamarosan hasznát fogom venni.Ezek a videók esetleg elérhetők lesznek a cnctar-on? Várom a további oktató videókat![#worship]

cu05ic9nw

Szia nincs táram így a youtube ra töltöm fel és ott mindig elérhető lesz ha csinálok még akkor teszek fel!! de ha külön kívánság van abban is segíttek.

000000000

Sziasztok!  

Néhány egyszerűbb dologra használtam már az ArtCam-et, a tapasztalataim alapján szerethető kis progam! Most viszont elakadtam, pontosabban nem tudom, hogy a következő feladatot meg tudom-e oldani vele: vektor shape-et (az egyszerűség kedvéért betűket) kellene marnom (fából). Oly módon, hogy az alakzat 3 mm-t kiemelkedik majd a síkból. Tehát körbegravírozom. Eddig nem bonyolult, de most fontos az oldalfal jellege is (45 fokos, tehát 3 mm-t kéne szélesednie az alaknak lefelé), valamint az oldalfal legyen egyenes, domború és homorú - mindhárom verziót meg szeretném nézni. Már az egyenes falat sem tudtam megcsinálni, mert csak kiemelni tudtam az alakzatot a síkból és akkor szűkül, nekem pedig az kéne, hogy abba érkezzen, tehát az adott shape legyen a vége állapot.
Így kissé bonyolultan hangzik, mellékeltem egy ábrát, hátha az segít.  

Előre is köszönöm a segítséget!

steve

http://www.ste7en.hu/profiles.jpg" border=0>

cu05ic9nw

pedig egyszerű csinálok egy videót!!

cu05ic9nw

most töltöm fel van 2 féle módszer de az első az egyeneset csinál a másiknál meg kel adni egy 0.001-es ívet de az alig észre vehető! én az íveket a maróval adom meg pl. profil marót használok a 45 fokosnál ott egy 90 fokos gravirtűt használok az utolsónál meg rádiusz marót, a középsőnél van hasonló marom azt használnám! csak ki kel számolnod hol megy el a maró hogy jó legyen.

cu05ic9nw

cu05ic9nw

ha erre gondoltál akkor írj ha nem akkor is!!

000000000

ó, köszi a gyors segítséget! [#worship]
sajnos nem profilmarásról van szó - végig kell finish-elnem az egészet - tehát a marószerszám alakja nem eredményezi az oldalfalat.
a második megoldást mindjárt ki is próbálom,
ha nem megy, nem marad más hátra, megépítem 3d-ben, aztán a modellt importálom.
köszi mégegyszer!
steve

cu05ic9nw

000000000

helló Gábor!

na, majd' egy nap agyalás után találtam két „tiszta” megoldást, ahol görbe marad minden, nem lesznek bitmap-k és mesh-ek:

http://kepfeltoltes.hu/130309/profile_t2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

- a baloldalinál a 3D Blend-et használtam, úgy hogy először a T-nek vektor/offsettel megcsináltam az alapját, majd a két shape-ből lesz a kitolás. olyasmi, mint az extrudálás, csak a kezdő és vég alakzatot lehet megadni, a profil meg bármi lehet, egy görbe is. ez tök jó lenne, csak üreges shape-ekre nem használható, pl. „O” betű.
- jobb oldalinál simán bekereteztem az F-betűt, azaz egy negatív shape-et csináltam belőle, majd azt toltam ki negatív irányba, így kaptam meg a látható eredményt; ez meg sajnos csak egyenes oldalfallal működik (nem lehet bármilyen profil), dehát ez van.

láttam a videódban, hogy használod a solidworks-öt, érdekelne, hogy érdemes-e vele foglalkozni, gondolom, nem egyszerű darab, de ha intuitív és hasonló problémákat meg lehet oldani vele, akkor megnézném.

steve

000000000

http://kepfeltoltes.hu/130309/profile_t2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>